Grüß!
Toegegeven; we zijn er inderdaad vroeg bij.
En we beginnen met heuglijk nieuws. Het Sneeuwschoolcomité heeft 50 kaarsjes uitgeblazen!
Toch even kaderen voor jullie ´jongeren´ wat de 50+´s indertijd, al dan niet bewust, aan merkwaardige feiten meegemaakt hebben.
1967 was het gezegende jaar dat de gevierde actrice Jacky Lafon haar eerste nuchtere stapjes op de theater planken zette. Andere, eveneens tot de verbeelding sprekende gebeurtenissen waren het vuurtje stook in de Brusselse Innovation, de Che die piefpoefpaf-gewijs werd kaltgestellt en Tom Simpson die de top van de Mont-Ventoux niet zou bereiken. Ondertussen stond een andere Tom maandenlang op nummer 1 in de hitparade met een lofzang aan zijn mooie groene grasperkje in zijn thuisland. En dat allemaal terwijl er in ons thuisland door Oostmalle een windhoos raasde – Westmalle bleef gelukkig gespaard – en er in de Hoge Venen wel 30cm sneeuw lag!
Ik kan me vergissen maar het is in dit tijdskader, van rampspoed en onheil, dat 15 sympathisanten op een gure winteravond moeten gemeend hebben dat de plaatselijke basisscholen, toen nog gescheiden meisjes- en jongensschool, wat extra warmte (fig.) best konden gebruiken. En zo geschiedde het op 20 maart 1967. In de oprichtingsakte staat: De vereniging heeft als doel steun te verlenen aan de leerlingen van de gemeentescholen in Haasrode met het oog op het verblijf in sneeuwscholen of andere activiteiten van socioculturele en opvoedkundige aard.
Van de eerste voorzitter Vangoetsenhoven Antoine, beter bekend als boer Toine van Zander, tot Kathleen Soetaert vandaag; het is niet precies meer te achterhalen hoeveel mensen er zich sinds de oprichting al ingezet hebben om de sneeuwklassen te maken tot wat ze nu zijn. Maar onze dankbaarheid daarvoor is groot en gemeend. Ter gelegenheid van de 18e Vlaamse kermis, volgend jaar op 23 en 24 juni, zal dit jubileum op een passende manier gevierd worden.
De voorbereidingen voor de sneeuwklassen editie 2018 zijn gisteren van start gegaan. De taakverdeling werd besproken en onze nieuwe jassen werden gepast. Wij danken onze sponsor Clavis advocaten voor deze genereuze geste.
Voorts willen we nog meegeven dat er voor het kerstverlof nog de traditionele wafelslag aankomt. De opbrengst ervan is broodnodig om het budget rond te krijgen. Met het info- en pasmoment, voorzien op vrijdag 12 januari, wordt het al menens. Het is een ideale gelegenheid om jullie kinderen al eens uitvoeriger kennis te laten maken met hun begeleiders. Weet dat de ski-moni´s, de verpleegster en het keukenteam er alvast veel zin in hebben. Zowat midden februari tovert onze chef nog een heerlijke spaghettisaus tevoorschijn. U kan deze lekkernij kopen aan een zacht prijsje. Op tijd inschrijven is wel de boodschap.
Op woensdag 28 februari 2018 vertrekken jullie kinderen naar Saint-Luc, Zwitserland voor een 10-daagse avontuur op latten. Benieuwd naar hun belevenissen? Elke dag mogen jullie rond de klok van 22u het verslag van de dag verwachten.
Op de aftelkalender staat nog 81 dagen.
The dirty 13
Please follow and like us: