Pasmoment

Haasrode, 15/02/2018

Proficiat!

Je hebt dus de weg gevonden naar onze nagelnieuwe website. Ik wil van zijn eigenste creatie gebruik maken om, in naam van het Sneeuwschoolcomité, onze constructeur Johan te bedanken voor het prachtige werk. En mede dankzij de input van Michiel voelt het nu echt aan alsof onze vereniging is toegetreden tot de 21e eeuw. Topkerels!

Hebt u de voorbije dagen de Olympische winterspelen in PeyongChang wat op de voet gevolgd? Ik heb me er noodgedwongen in verdiept. Er mag mij als dienstdoende bode immers niets ontsnappen aan nieuwe tendensen op gebied van wintersport uitrustingen, materialen en allerhande substanties welke prestatie bevorderend zouden kunnen werken.  U mag dat gerust weten maar ik neem graag Appenzeller tot mij. Het is een onschuldig hoestwerend middel.

Gelukkig zitten er in ons team van begeleiders enkel maar zeer ervaren ski-monitoren die met deze materie, in totale tegenstelling tot mezelf, zeer passioneel mee bezig zijn. Maar ik kan me heus wel inbeelden dat voor vele beginnende wintersporters zo´n skischoenen een ware last zijn. Die dingen wegen behoorlijk zwaar, lopen moeilijk en willen dan nog eens knellen ook. Zonder een centje voetpijn die Zwitserse alp afzoeven, welke skiër droomt er nu niet van? Van zeer groot belang was dus het pasmoment. Terwijl onze gerespecteerde leider (of is het lijder?) de ouders probeert diets maken welke afmetingen dat de lege schoendoos in de valies mag hebben, zorgen Kristien, Yoni, Goedele en Kris-de-jonge dat alle kinderen de correcte skiuitrusting toegewezen krijgen. Dat scheelt een slok op de borrel.

Van borrel naar medicijnen, het is slechts een kleine stap. Nietwaar juf Goedele?  Lief, onze ervaren verpleegster, leidt de medische dienst. Dossiers met wie-wat-wanneer en last-minute-weetjes slaat ze moeiteloos allemaal op. Weet ook dat jullie kinderen tijdens het verblijf bij haar terecht kunnen voor een babbel, een schouderklopje of een knuffel.  Lief; what´s in a name?

Dat het niet altijd even ernstig moet zijn bewijst Herr Doktor Sigmund Salamin himself door d.m.v. een revolutionaire leugendetector te peilen naar de gedachtekronkels van enkele nietsvermoedende ´patiënten´. Gebonden door het beroepsgeheim mag van dat onderzoek nu nog niets van uitlekken. Maar wellicht wel op de filmavond? Dat laten we over aan de meesters scenaristen Marc en Kris-de-oude. Noteer alvast 27 april met stip in uw agenda.

Tot schrijfs!

Please follow and like us: