Vrijdag 2 maart

Goedenavond linkeroog. Goedenavond rechteroog.

Verbaast het jullie dat alle kinderen vanmorgen goed uitgeslapen aan het ontbijt verschenen?            Als ze naar buiten kijken zien ze niet alleen dat het weer meer dan behoorlijk is, maar ook dat de berg hen vol ongeduld opwacht voor de eerste ski activiteiten. Precies zoals hen opgedragen werd, tekenen ze allemaal paraat voor het vertrek naar de funiculaire. Roeckie en Kris nemen de gevorderden onder hun hoede en Yoni en Goedele doen dat bij de beginners. Waar nodig zal Kristin privé les geven zodat alle kinderen de kans krijgen om snel vorderingen te maken. Bij terugkomst is het niet verwonderlijk dat er na de eerste kennismaking met skibotten wat ongemakken optreden. Zo vernamen we dat er toch wel wat geklaagd werd van pijn aan de voorste kuiten.

Het moet zijn dat de uitleg m.b.t. de kamerprijs hetzij heel duidelijk was geweest, maar wat de kamerinspecteurs te zien krijgen tart alle verbeelding. Voor het eerst sinds de invoering van dit systeem haalt elke kamer een score van minstens 8/10. Nooit eerder vertoond! Met een banddikte verschil halen ‘de Skiënde Unicorns’ van Bo, Josefien, Linne en Lore het toch voor ‘De zwarte pistes’ van Nick en Kamiel.

Net zo verbaasd waren we bij het zien van de blogstatistieken. Meester Marc toont ons vol trots dat de blog gisterenavond op 4301 hits afklokte. Huh….en er zijn maar 41 kinderen!? Ach statistieken, ze zijn zoals een bikini, het geeft je een idee maar ze verhullen het essentiële. Dat onze fijne sponsors garage Beckers en advocatenkantoor Clavis, hierdoor alvast een publicitair graantje meepikken is mooi meegenomen. Het is hun van harte gegund.

Het is al 13u als we aanschuiven voor chef Dirk’s authentieke Haasroodse ‘kelleversoep’ gevolgd door de stoofvlees met frietjes. Na dit festijn nemen Gunter en Karlien de kids mee op leerwandeling. Er is ook tijd voor te ravotten. Sneeuwballengevecht dus.

In afwachting van het avondmaal baat een ski-groep de après-ski bar uit. Zingen, dansen en gek doen is de norm. Om 18u moet een kippenvinkje met tomatensaus en puree er aan geloven. En dan is het quiz-tijd zoals vanouds geserveerd door de ski-monitoren. We worden getest op onze algemene kennis. Sinds dat het keukenteam jaar na jaar jammerlijk werd betrapt op valsspelen, zijn die voor altijd uitgesloten aan deelname. Wie gewonnen heeft? Wel dat gaan we nu eens lekker niet verklappen. Misschien biedt de filmavond voor jullie een antwoord op deze vraag? Noteer dan nu al vrijdag 27 april 19u in jullie agenda.

Voor nu, van ons allemaal: welterusten.

De fabuleuze veertien

Please follow and like us: