zaterdag 3 maart

Tombe la neige!

Naar we vernamen stond gisteren onze heimat in rep en roer wegens spekgladde wegen. Ook wij kregen al onze dagelijkse portie verse sneeuw. Jullie hebben er vast wel begrip voor dat dit ons maar weinig kan deren. Van spekglad naar spek met eieren; we schuiven er graag voor aan. Proviand inslaan is vanmorgen de boodschap. Boterhammetjes, een koekje en een mandarijntje; we nemen het allemaal mee. Het keukenteam laat ons, wat dachten jullie, niet verhongeren, want de tomatensoep met balletjes komt deze middag naar de berg.

De eerste tekenen van verval kondigen zich aan. De kamerinspecteurs ontdekken immers de eerste kamer waar de norm voor orde door de bewoners flink naar beneden werd bijgesteld. Desalniettemin kunnen we met gepaste trots melden dat de families van Kamiel en Nick een flesje mogen ontkurken. De eerste plaats is hun deel. Het gerucht dat iemand slechts 1x kan winnen is daarmee de kop ingedrukt. Bij de meisjes winnen de ´Party Pinguïns´. In dit nestje wonen Iebe en Tess.

Het moet zijn dat de leverancier sneeuw van mindere kwaliteit had aangeleverd, de grootte van de iglo´s die we deze namiddag hebben kunnen maken was niet in vergelijking met vorige editie. Aan de uitleg van es-ski-moni Kris zal het alvast niet gelegen hebben. Rond 16u keren we terug naar het hotel. Eerst wat opfrissen om daarna de bar in te duiken voor de après-ski. In afwachting van het avondeten verrast chef Dirk ons met een toastje bolognaise met kaas.

Intermezzo

Wist je dat meester Gunter hier al slachtoffer is geweest van pest gedrag? Wist je dat juf Karlien geen techneut is? Wist je dat meester Marc goed ramen kan maken in iglo´s?

Omdat Reini, onze immens populaire Zwitserse bard, moest forfait geven voor zijn zangstonde, werd in laatste instantie een muziekbingo in mekaar geknutseld door de ski-moni´s. En of dat een schot in de roos was!!! Geen tafel of stoel was nog veilig. We will rock you! Versterkers compleet overbodig.

Met schorre stem wuiven we alweer een dag uit. Het was een toffe.

Kusjes van ons en van de fabuleuze veertien.

Please follow and like us: