Zondag 4 maart

Hallelujah!

De zon straalt uitbundig aan het firmament als we onze oogskes open doen.

Voor het tweede jaar op rij wist het sneeuwschoolcomité de lokale herder Salvator Salamin te strikken voor de consecratie, een ritueel aan welke ze op vrijwillige basis kunnen deelnemen. Sommige kinderen maken dankbaar gebruik van de slechtziendheid van de pastoor om meerdere zure hosties te scoren. Ze zullen het poeier nodig hebben want vandaag, na het skiën, staat de gevreesde wandeling naar hotel Weisshorn op het menu. Deze zeer pittige tocht van ongeveer 5km staat garant voor heel wat gezucht en gepuf. Maar dankzij kuddebewakers zoals Ludo en Kris slaagt iedereen in het opzet. Jammer genoeg was de sneeuwkwaliteit onvoldoende om records te breken. Bij de jongens waren Daan en Luca, bijgestaan door moni Kris, de beste berggeiten met een tijd van 53’38”. Bij de meisjes deden Amélie en Dorien hun hartstikke best om te volgen. Zij deden er met de steun van de nog immer kwieke juf Goedele 68’27” over. Terug naar beneden was veel plezanter want we haalden ons hartje op aan het lepel glijden. Maarten D en Josefien blonken daarin uit. Juf PG kwam ondanks een revolutionaire techniek geen meter vooruit. Omwille van het bewaren van de huisvrede ga ik hier niet verder op in.

Rond 17u is het niet alleen douchetijd maar maken we ook tijd vrij om ons dagboek aan te vullen of om wat te pingpongen. Het is enkel maar aftellen naar de raclette und beilagen. Hongerig zijn we ook om te vernemen wie ditmaal de prijs van de netste kamer heeft gewonnen. We hadden voor de kamerinspecteurs alvast voor wat verrassingen gezorgd. En dat loonde. De Party Pingu´s van Amélie, Janne en Maud eindigden ex aequo met De Kadeekes van Dorien, Yann en Eline. Bij de jongens viel de kamer van Maarten L, Daan, Orlin en Ruben in de prijzen. Uit handen van special guest Pingu himself ontvangen wij onze prijzen. We kregen allemaal een duim omhoog want wij ruimen onze kamer op als de besten. Nu thuis nog!

Onze honger naar informatie moet onverzadigbaar zijn want éne Antoine (broer van dé Frank) en Chantal (zus van Sabine), komen ons in duo presentatie de weergesteldheid van de dag presenteren. Lachen geblazen. Ze sluiten de avond af met de klassieker: morgen zijn we er weer met meer weer.

Wij en de fabuleuze veertien.

PS vergeet de PMD zak en het papier en karton niet buiten te zetten!

 

Please follow and like us: