maandag 5 maart

Hallokes Haasrode!

Eerst wat informatie voor de thuisblijvers. Met dank aan onze weerman Antoine Deboosere.

Temperatuur 4°C in het dorp en -5°C op de berg. Luchtvochtigheid 49% RV. Luchtdruk 1003mBar. Sneeuwhoogte dorp 70cm en op de berg 220cm. Zonnig tot licht bewolkt. Matige wind. De kinderen werden boven gelost omstreeks 9u.

Het lijkt me een heerlijk ski-weertje te zijn. Onze correspondente ter plaatse bericht dat ALLE beginners de blauwe piste zijn afgeskied. En ook dat niemand van de ankerlift is gevallen. Nu jullie!

Na de flink gekruide knalseldersoep hebben we met het Grote Groepsspel vanmiddag eindelijk eens een rustige activiteit. Aan de hand van een beschrijving moeten we ons in groepjes een weg banen door het dorp. Als we goed uitkijken vinden we de antwoorden op al die vreemde vragen. Er zitten ook enkele leuke behendigheidsproefjes tussen. Soms voelen we ons niet te beroerd om een concurrerende groep een verkeerde kant uit te sturen of een verkeerd antwoord in te fluisteren. Alles voor de winst. Uitblinkers van de dag zijn de Toppers met aan het roer Elina, Evie, Lauren en Lieselot. Zij krijgen een diploma met felicitaties van de jury.

De meester en de juf geven ons de opdracht en al wat tijd om een act in te studeren voor op de dankavond. Maar da´s pas voor woensdagavond.

Als avondmaal serveert het keukenteam vol-au-vent met kroketjes. Dat gaat er goed binnen. Nadat de kamerinspecteurs eerst een prijs voor doorzettingsvermogen geven aan de Floshboys (Dries, Klaas, Leandro en Luca) en de Pinestars (Amber, Amy, Evi en Laure), zijn opnieuw De Zwarte Pistes en de Skiënde Unicorns aan het feest.

Vanavond sluiten we de dag af met de knotsgekke Casino-avond. Gokken voor grof geld wordt ditmaal oogluikend toegestaan. En als we de begeleiders voldoende geld kunnen ontfutselen, dan kunnen we met de winst aankopen doen in de grote nepwinkel van meester Gunter. Voor het eerst zit er ook een cadeaubon bij voor een candle-light diner in restaurant Au Piste Facile. Hotel Le Grand Cervin zal dan heel even tot Hotel Romantiek omgetoverd worden. Maar wie van de andere culinaire horizonten mogen proeven houden we angstvallig geheim. De liefde is immers nog pril.

Morgen gaan de laatste kaartjes en brieven op de bus. Vergeef de Zwitserse post als we eerder thuis zijn. Het is 21u30 en bedtijd. Toch voor jullie kinderen.

De fabuleuze veertien

PS in Haasrode en omgeving is het morgen ophaling van huisvuil en GFT.

Please follow and like us: