donderdag 8 maart

Oei (bis)!

De nabespreking is gisterenavond wat uitgelopen omdat enkele hangmeesters koppig blijven doorbomen. Er zijn parallellen met het lokale runderras d´Hérens. Uw verslaggever heeft zich bijgevolg wat verslapen en mist dus jammer genoeg het laatste dansje welke jullie kinderen opvoeren na het ontbijt. Iedereen doet graag mee met de grote pinguïn polonaise. Het hotel davert op zijn grondvesten. Het moet toch gerenoveerd worden. We vergeten madame Annabel en haar collega niet te danken voor de hulp bij de afwas en het poetsen. Merci.

Het is een stralende dag als we afscheid nemen van onze berg. Wie hierboven bij het aanschouwen van al dat moois geen grenzeloos gevoel van euforie voelt opkomen; heeft geen ziel in zijn donder. En al waren er gisteren wat fysieke ongemakken bij enkelen, die laatste keer onze hellingen afsuizen in het gezelschap van onze super moni´s Kris, Kristin, Goedele, Roeckie en Yoni; neen dat wil niemand missen. Van hen krijgen we allemaal een mooi ski-brevet met een persoonlijke nota. Oef! Het medisch rapport oogt ook zeer positief want los van een bleintje of een verzwikte enkel heeft Lief rustige sneeuwklassen achter de rug. Oef (bis)!

Uit het oeuvre van onze masterchefs Dirk en Nico lees ik een laatste maal voor: Macaroni met hesp en kaassaus. Als dessert chocolade pudding op Luikse wijze. Onze eigenste meteorieten, Antoine en Chantal, laten zich niet kennen en geven nog eens volle gaas. Een nieuw showbizzkoppel is geboren. Bijzondere dank aan Ludo en Marc – of moet ik Billy en Dusty zeggen? – om mee te stappen in het ongewone verhaal van de kamerinspecteurs.

Na de lunch gaan de jongens een souvenirtje kopen. De meisjes noemen dat shoppen, shoppen, shoppen! En dat moet allemaal in de valies.

Epiloog

Straks nadat jullie eerst jullie kinderen opnieuw in de armen hebt gesloten, vergeet dan niet de chauffeurs Benny en Jerry een schouderklopje te geven. Vergeet zeker ook niet de juf, de meester en de meegereisde begeleiders. Weet dat het succes van de huidige sneeuwklassen het resultaat is van de inspanningen van zovele begeleiders, zeg maar de Willy´s en de Marietten, die ons in het verleden zijn voor gegaan. Hulde aan al deze pioniers!

Voor meester Marc en meester Kris is het werk nog niet af. Ze broeden al een tijdje op het scenario van de film. En dat het weer top zal worden zullen we te zien krijgen op de filmavond. Ik stel voor dat we daar opnieuw afspreken? Tot dan.

De fab 14.

Ps : wij stappen hier rond 21.00 uur op de bus. We trachten nog iets te posten wanneer we de snelweg oprijden en wanneer we vertrekken in Luxemburg. Tot morgen!!

 

Please follow and like us: