Vlaamse Kermis 2018

In 2018 vieren we de 50ste verjaardag van de sneeuwklassen! Het is immers van in januari 1968 geleden dat de leerlingen van De Hazensprong in Melchtal, Zwitserland hun van eerste skiavonturen genoten. Dankzij de steun van het Sneeuwschoolcomité is het gelukt om alle deelnemende leerlingen van deze onvergetelijke ervaring te kunnen laten genieten. Om die financiële ondersteuning te kunnen blijven aanbieden organiseert het comité tal van activiteiten. Eén van de speerpunten is de driejaarlijkse Vlaamse kermis, die dit jaar voor de 18de maal plaatsvindt. Op 23 en 24 juni zal de hele schoolomgeving in feeststemming zijn.

 

Zaterdagochtend starten we met een tweedehandsmarkt en trappen we ook ons ‘bubbelbal-tornooi’ af. In de namiddag supporteren we uit volle borst voor de Rode Duivels tijdens hun WK-match tegen Tunesië en ’s avonds zingen we er lustig op los tijdens ‘Hoâse geht los’, een concert door en voor het volk.  Aansluitend staat een Sneeuwbal op het programma.  Op de deuntjes van DJ Bokke dansen we de nacht in.

 

Zondag zetten we een groot feest voor groot en klein op poten.  We hebben een fotozoektocht voor de allerkleinsten, optredens van leerlingen, springkastelen en diverse kraampjes. Er zal een doorlopende tentoonstelling zijn over ‘50 jaar sneeuwklassen’. Daarnaast bieden we in ons restaurant heerlijke gerechten aan alsook de gebruikelijke ijsjes, taart, frietjes en hamburgers.  Dit alles wordt overgoten met heerlijke lokale dranken, onze gekende grote toog en het ondertussen ook beruchte kraam met cava en ander lekkers.

 

Honger naar meer informatie of zin om deel te nemen aan een activiteit? Bezoek één van pagina´s verderop in onze website.

 

Op de voorgaande edities kwamen telkens meer dan 1.500 ouders, grootouders, sympathisanten, oud-leerlingen, (oud-)leerkrachten en andere feestgangers langs om (klein-)kinderen te zien optreden, om ons te steunen, om lekker te eten, om van de sfeer te genieten, om oude bekenden terug te zien, …

 

We hopen je te mogen verwelkomen.

Kathleen Soetaert

Krista Dupont

Jean-Louis Vertongen

Dirk Willio

 

Heeft u nog vragen, dan kan u contact met ons opnemen via Sneeuwklassen@dehazensprong.be

 

Vlaamse Kermis 1967
Vlaamse Kermis 1967
Please follow and like us: