Vrijdag 15/3

Dag 2

Hey! Ho! Let´s go! Hoog tijd voor Rock ´n Roll Snowschool!

Of het voor iedereen fun, fun zal worden valt af te wachten. We beweren dat we er klaar voor zijn maar als er een barometer voor zenuwen zou bestaan ….

Vannacht is het doodleuk verder blijven sneeuwen en ook nu vallen er bij de start van onze dag nog flink wat vlokken.  Hoe het qua beleving op de berg gaat zijn valt nog even af te wachten.  Sommige kinderen zien er alvast piekfijn uit met hun nieuwe helmen.  Een zeer genereuze gift van onze partners van de sneeuwklassen CLAVIS en SIBO-consult.  Het is slechts een eerste stap in de geplande aanschaf van ons eigen materiaal.  Tijd voor actie!  We moeten eerst enkele honderden meters stappen wat met die ski-botten toch wel een raar zicht is.  Het bergtreintje brengt ons zowat 500m hogerop naar de Tignousa.  Vanaf nu zijn de kinderen elke ochtend tussen 9 en 12u in de deskundige handen van onze moni´s.  Hun leuze is zonneklaar: veiligheid eerst!  Daarna plezier maken en tenslotte het skiën zelf.  Via de blog is het niet eenvoudig om jullie op de hoogte te houden over hun vorderingen.  Wees gerust; onze alziende en al filmende reporters Gunter, Karlien, Marc en Kris zorgen wel voor voldoende beeld- en filmmateriaal voor de sneeuwklassenfilm.  Noteer alvast vrijdag 26 april in jullie agenda.

Enkele uren later zien we vanuit de veranda van het hotel een opgewekte bende naderen.  Afhankelijk van de locatie waar ze zich bevonden waren het ofwel prima condities of anders was het eerder skiën in een erwtensoep.  Een bocht gemist en een duik in de verse sneeuw, meester Gunter mocht het als eerste op zijn conto schrijven.  En meester Marc zou geen goede paparazzi zijn als hij er niet als de kippen bij was om dit gebeuren op de gevoelige plaat te leggen.

Na de St-Germain aux croutons – ook erwtensoep – krijgen we wat eerst nog wat tijd om een briefje/kaartje naar onze ongetwijfeld ongeduldige familie te schrijven. Ons dagboek aanvullen of nog een spelletje spelen was een andere optie.  Even later staat er opnieuw een leerwandeling op het menu.  Onder het motto ´alles voor de wetenschap´ toetst juf Karlien het effect van de hoogte op onze ademhaling en hartslag.  En terwijl in de vallei de lawinewatchers flink van jetje geven, schetst onze meester het nomadenleven in St-Luc zo´n 60jaar geleden.

Vestimentaire pauze!

Omstreeks 18u schuiven we aan voor varkenshaasje/kipfilet met bloemkool, worteltjes, broccoli en peterselieaardappeltjes.  Voor elke godsdienst of allergie hebben onze 2 keukenpieten een oplossing klaar.

Stilstaan is achteruitgaan.  In onze voortdurende zoektocht om ons te heruitvinden, werden de kamer inspecteurs anno 2018 vriendelijk bedankt voor bewezen diensten en vervangen door de fine fleur van de poetswereld.  Niemand minder dan Meister Proper, bijgestaan door Miss Swiffer en de haast onherkenbare Lulu, onderwerpen vanaf nu elke ochtend de kamers van de residenten aan een grondige inspectie.  De daaraan verbonden prijs maakt slechts een onderdeel uit van de grotere Ice Age Challenge Award die op de filmavond uitgereikt zal worden.  Maar voor vandaag, en dit met gering verschil, mogen Anouk, Katrijn en Noor als eerste winnaars terecht pronken met de Gouden Eikel.  Verdienstelijk tweede zijn Jesse, Lander en Lorenzo.  Zij gaan er vandoor met de Olijke Sid.  Zonder dat dit in het draaiboek stond, reiken de inspecteurs uitzonderlijk ook een prijs voor originaliteit uit aan de Smiley-clan van Eline en Nele.

Afsluiten doen we met de casinoavond.  We dirken ons op en proberen ons startbudget van 100CHF te vergroten mits onze begeleiders of elkaar te verslaan in allerlei spelletjes.  Met de winst trekken we dan naar het veilinghuis van meester Gunter.  En ook dit jaar waren er alleen maar merkwaardige prijzen te winnen.  Wat had u anders gedacht?!

Bij deze willen we juf Lotte nog een dikke knuffel geven voor haar aanmoedigingen en de lekkere chocoladebonbons van eigen bodem.

Eindigen doen we zeer graag met een stukje poëzie van de hand van uw kinderen:

Sneeuwvlokjes dwarrelen

Sneeuwvlokjes zweven

Sneeuwvlokjes vallen op de grond

Wacht maar wolken, wij helpen wel even

Wij strooien de vlokjes in het rond

Sneeuw, sneeuw, glinsterende sneeuw

Witter dan een ijsbeer, witter dan een meeuw

Sneeuw, sneeuw, glinsterende sneeuw

Dit wordt de leukste sneeuwklassen van de hele eeuw!

 

Ontroerde groeten

The Fab 14 & special guests

Please follow and like us: