Zaterdag 16/3

 

Dag 3

Saint-Luc bij het krieken van de dag.  Vreemd uitziende mannen dwalen door de gangen van ons hotel in een poging om ons te wekken.  Vooruit dan maar.  Als we onze gordijntjes opentrekken, merken we dat vliegtuigen hoog in de lucht, lijnen trekken.  Dat is uitstekend nieuws want dat betekent niet meer of niet minder dat er geen wolkje aan de lucht is.  Kristin, nu ook al weervrouw, wijst ons erop dat de luchtdruk een stabiele tendens vertoont.  Het zou m.a.w. de volgende dagen wel eens een prima weertje kunnen blijven.  Voor vandaag zit de temperatuur alvast in de lift want het kwik zal tot zowat 10°C stijgen.  Ze wijst ons tegelijkertijd op het belang van regelmatig insmeren.  We willen er straks immers niet uitzien zoals Xing Huii of Hao Hao.

Vandaag staat vooral in het teken van de berg want we verblijven er een groot deel van deze dag.  Eerst zetten we onze pas aangeleerde ski-moves om in de praktijk.  Alle moni´s zijn al zeer te spreken over het tot dusver behaalde niveau.  Ondertussen, in het hotel, doet ook Johannes zijn hartstikke best om Ludo en Dirk bij te staan bij het opruimen en klaarzetten van de eetzaal.  We zijn maar wat blij dat hij in ons team zit.

Na de les verorberen we onze zelfgemaakte picknick.  Veel tijd om te lanterfanten is er niet want bouwmeester Kris staat al met de sneeuwschoppen te wachten.  We krijgen van hem haarfijn uitgelegd hoe we best te werk gaan om een iglo in mekaar te knutselen.  Een specialist van zijn kaliber zou op Batisneeuw zeker veel bekijks hebben.  Vermoeiend is dat klusje anders wel maar anders dan andere jaren slagen jullie Eskimo’s erin om de iglo´s zelf af te werken.  Hun bouwsels kunnen wel 14 kinderen huisvesten.  Een prestatie waar ze heel fier mogen over zijn.  Na zoveel arbeid trekken we ons tevreden terug in het hotel waar we ons eerst ontdoen van onze zweetgeur.  Er rest ons nog wat tijd om aan de T-shirts te werken of om mee te swingen in de après-ski bar alwaar DJ´s Like Stella en Like Jupi hun duvels ontbinden.

Om 18u schuiven we onze hongerige magen onder tafel.  Na de backerbsensuppe vinden we nog wat ruimte voor karbonades met gemengde salade en frietjes.  De mayonaise pakt want friturist Nico kan amper volgen.  Nog een chocolademousse om af te sluiten?  Geef maar hier.

Hierna is het weer ernst met de uitreiking van de Mr Properprijs.  Bij afwezigheid van de kamerinspecteurs worden de honneurs waargenomen door de handtastelijke en erg kusgrage Zofia.  Ondanks haar moeilijke begrijpbare Waldekiaans komen we toch te weten dat de Gouden Eikel vandaag naar Qabas en Hanne gaat.  Ewoud en Alexis winnen op hun beurt de Olijke Sid trofee. Proficiat!

Voorheen stond James Brown bekend als ´The hardest working man in showbusiness´.  Hij krijgt vandaag het gezelschap van ´The hardest working men in Snowbusiness´ want de ski-moni´s hebben ook nog eens een leuke quiz voor ons in mekaar gestoken.  Onvermoeibaar zijn die!  De winnaars waren bij het live gaan van dit artikel nog niet bekend.  Eigenlijk wel maar we verklappen het niet.

Het is best mogelijk dat u zich nu afvraagt of er ook nieuws is van onze Fab Med Lief?  Sta me toe jullie allemaal gerust te stellen.  Alles is onder controle.

Het laatste woord is er één aan de fel gemiste juf Goedele: geen afstand is ons te groot om voor jullie keihard te supporteren!  We hopen met z´n allen dat morgen de meisjes het tweede ticket naar het EK binnen halen. Go girls!

The Fab 14 & special guests

Please follow and like us: