Zondag 17/3

Dag 4

Zondag, dag des heren.  We zijn daar evenwel niet fanatiek in.  Nee, we toveren het hotel heus niet om in Onze-Lieve-Vrouw van Gedurige Bijstand.  We bieden jullie hartendiefjes wel de gelegenheid om de communie te ontvangen van misleider Albertin Salamin.  Hopelijk veroorzaken zijn zure hosties straks geen alarm in de darm.  Er is ook triest nieuws want we hebben na het ontbijt afscheid genomen van Cindy en Bart.  Maar het leven gaat voort.  Dus zoals gebruikelijk blazen wij, vrienden van de gladde ondergrond, even later verzameling met onze moni´s voor alweer enkele uren skiplezier.  En als daarbij dan nog ook het zonnetje straalt, dan wij ook.  We merken het elk jaar dat zo´n voormiddagje skiën en ravotten de calorieën doet wegsmelten als sneeuw voor de zon.  Wij staan echter versteld van hoeveel eten deze groep kan verzetten.

Na de crème du Barry, een bloemkoolsoep vernoemd naar de maîtresse van Louis XV, reiken de kamerinspecteurs de Mr Properprijs uitzonderlijk al deze middag uit.  Anna en Charlot kapen de Gouden Eikel, met slechts 0,2punten verschil, voor de neus van Pepijn en Michael weg.  Voor het eerst reiken ze ook de Kartonnen Scratch uit.  Dit is de ´prijs´ voor de kamer waar er iets niet pluis was.  Mits ongeoorloofde manipulatie van de vuilnisemmers – over de inhoud ervan wensen we liever niet uit te breiden –  blijkt dat deze twijfelachtige eer te beurt valt aan de ski-moni´s.  Wie had dat nu gedacht?!

Bij het dorpsspel is het onze voornaamste opdracht om vooral niet te verdwalen in het dorp.  Waar trouwens niet iedereen in geslaagd is.  Aan de hand van een routebeschrijving leggen we een parcours af door de wirwar aan straatjes.  We lossen daarbij vragen op en doen allerlei leuke proefjes.  De winnaars met het grootste navigatievernuft en beste behendigheid zijn deze editie Johannes, Lukas, Michael en Pepijn.  En zo hollen we van activiteit naar activiteit.  Jawadde, de sneeuwklassen zijn duidelijk geen geeuwklassen.  En je krijgt daar ook allemaal honger van.  De macaroni met hesp en kaas komt dus eens te meer als geroepen.

Moni´s Kristin en Kris dachten even een rustig avondje tegemoet te gaan.  Burgemeester Lucien Salamin, de afgevaardigde van het Vaticaan monseigneur François Salamin en hun talrijke trawanten bleken echter een ander scenario voor hun te hebben uitgewerkt.  Wel ééntje met een happy end.  We schuiven met z´n allen aan om hun proficiat te wensen.

Na zoveel ceremonieel geweld mogen we zelf nog eens in actie schieten.  Tezamen met Reini, the voice van Zwitserland, zingen we luidkeels alle Vlaamse klassiekers mee.  Helaas komen aan alle mooie liedjes een einde.  Zo ook vandaag.  De juf en de meester sommeren ons naar boven voor de schoonmaakbeurt van het gebit en het sluiten van de mond.  Wir schaffen das.

Het sneeuwt in St-Luc.

The Fab 14 & special guests

PS vergeet jullie afvalcontainers of zakken niet buiten te zetten!

 

 

Please follow and like us: