Maandag 18/3

Dag 5

We beginnen de dag met een overpeinzing: waarom is maandag zo ver weg van vrijdag en vrijdag zo kort bij maandag?  U, de werkende mens, zal hier ongetwijfeld meer over piekeren dan wij.

Volgend op het huwelijk van Kristin en Kris was er gisterenavond nog een leuke after party.  Zonder de kids welteverstaan.  Er was een echte bruidstaart!  En DJ Marc was weer erg bevlogen.  Van Nothing Else Matters naar de Le Lacs de Connemara tot de Trollenknots.  Hopelijk neemt Reini dit laatste lied de volgende keer mee in zijn repertoire.  Zoals de Zwitserse etiquette dat voorschrijft zou Kris het huwelijksbedje eerst voorverwarmen.  Maar dat was buiten een roekeloze ski-moni gerekend die hun suite overhoop had gehaald.  We leggen die vanavond op de rooster.

Onze 2 keukenwizards komen op de proppen met spiegeleitjes.  En goede start.  Skiën doen de beginners alsmaar beter.  Sommige pistes die ze normaal pas later zouden aansnijden, worden vandaag al overwonnen.  Erg knap hoor.

Na de appetijtelijke worst met appelmoes en peterselieaardappelen staat een laatste boeiende leerwandeling op het programma.  Onze grappige meester borduurt verder op het nomadenleven van de boer.  Zo verrast hij ons met de stelling dat deze man in de zomer naar boven gaat grazen met zijn kudde.  Geen wonder dat dit belastend is voor het gebit.  Waardoor we naadloos overschakelen naar het bezoek aan de gemeentelijke stal.  En zoals het daarin hoort, waait er geen frisse wind door deze infrastructuur.  Traditie wil dat deze bevolkt wordt door enkel maar vrouwelijke runderen.  En dit gedurende de ganse winter.  Eenmaal lente mag dit explosief mengsel weer naar buiten.  Ge kunt u daarbij iets voorstellen.  De kans is groot dat jullie kinderen de binnenkant van een stal, laat staan de achterkant van een koe, nog nooit van dichtbij gezien hebben.  Als begeleider is het dan voor ons telkens een hoogtepunt, om weliswaar veilig vanachter het venster buiten, te zien hoe zij zich een weg banen langsheen die dreigende achterwerken.  Die gezichten!  We krijgen eerst nog wat tijd om ons uit te leven op het speelterreintje alvorens terug te keren naar het hotel.  Een schrobbeurt zou nu welkom zijn maar de verlokkingen van de après-ski bar met o.a. een toastje bolognaise zijn te groot.

Juf Goedele en Jos verblijden ons inmiddels met hun aanwezigheid en een koffer vol extra proviand.  Net op tijd want vanavond is het Zwitserse avond.  Wie op de Kaas- en Wijnavond al eens langs de raclette is gepasseerd, en opnieuw, en nog eens …  weet waarover we het hebben.  Maar als u dat nog niet weet; noteer zeker zaterdag 19 oktober in uw agenda.

Voor de uitreiking van de Mr Properprijs hebben de voormalige kamerinspecteurs Billy en Dusty, vandaag hier te gast, zich in hun flitsende tenue gestoken.  Ze belonen Johannes en Lukas met de Gouden Eikel en Auke en Jill met de Olijke Sid.  Ook Lars en Mauro verdienen terecht een pluim voor hun originele vondst.  Mogelijk werden sommige meisjes op het vlak van romantiek wat geïnspireerd door de gebeurtenissen gisterenavond?  Vandaag vonden de inspecteurs immers een liefdesverklaring t.a.v. Nico.  En Lief was niet blij!

Het is al ruim 20u30.  Wie stuurt ons op dit uur nog de vrieskou in?  Met een flinke dosis argwaan volgen we onze begeleiders de duistere nacht in.  Wat later verzamelen we rond het kampvuur voor de legende van de Upior (vampier).  Brrrrrr!!!!

Sweet dreams

Sleep tight

We love you

Good night!

 

The Fab 14

 

Please follow and like us: