Dinsdag 19/3

Dag 6

Ik consulteer voor de zoveelste keer mijn fabelachtige lijst met 150 superlatieven (zie eerdere column n.a.v. het pas moment) om te omschrijven wat het met ons deed als we vanmorgen door het raam piepten.  ´Jaloersmakend´ komt in de buurt.

Gisterenavond kregen we nog meer bezoek.  Luc en Jan, twee sneeuwklassenbegeleiders van zeg maar de modernere tijd komen enkele dagen bij ons op bezoek.  We zijn terug één grote familie.

Onder een uitbundig zonnetje is het tijd voor ski-les #5.  Goedele neemt voor het eerst de beginners onder haar vleugels.  Ook zij is verbaasd hoever deze groep al staat.  Om 12u is het picknicktijd.  We blijven immers opnieuw boven op de berg want we krijgen ditmaal de wandeling naar het hotel Weisshorn voor onze kiezen.  Tijdens deze mars doen we tegelijkertijd de planetenroute, een voorstelling van ons zonnestelsel maar dan verkleind naar menselijke schaal.  Om je een idee te geven: iedere meter die we al wandelend afleggen staat gelijk aan een miljoen kilometer!  Vanmiddag, tijdens de 5.2km lange en pittige tocht, passeerden we zo langs de 9 planeten van ons zonnestelsel.  Ultime Thule, het past ontdekte en verst verwijderde object in ons stelsel, zeg maar het West-Vlaanderen van bij ons, ontbreekt er nog.  De eerlijkheid noopt mij om te melden dat uw berggeiten er allemaal maar weinig oog voor hebben.  Wandel- of klimtalent ten spijt, dit tochtje is voor iedereen echt wel puffen en hijgen.  Op sommige stukken gaat onze hartslag sneller omhoog dan wijzelf.  Maar dankzij de hulp van de hazen van dienst, een ideale sneeuwkwaliteit en fysieke paraatheid veegden Glenn, Jef, Lars en Kellen het bestaande record 50´55” van de tabellen.  Met de te verbeteren tijd van 48´35“ mogen zij zich nu de keizers van de Weisshorn noemen.  En wat dan gezegd van de prestatie van onze meisjes!  Nele en Jacoba verpulverden op hun beurt het bestaande record met haast 11´!  Met 57´41” geven zij het begrip tijd een nieuwe dimensie.  En jawel beste lezer, onze chronometers zijn geijkt.  Na een verkwikkend drankje poseren we nog trots voor de groepsfoto.  Snel terug bergafwaarts dan.  Glijlepels komen daarbij goed van pas om er wat vaart in te brengen.  Ook Yoni en onze 2 kwieke juffen doen een poging met behulp van een vuilniszak.  De billen willen helaas niet meewerken.

Als avondmaal staat er zoals gebruikelijk een saladbar klaar.  Daarna eten we Fish sticks met spinaziepuree.

We ontvangen van Zjulien een hele resem prijzen:

  1. De laureaten van de tekenwedstrijd zijn in volgorde: Noor, Jacoba en Quentin.
  2. Alle klimgeiten van vanmiddag
  3. De Mr Properprijs gaat ditmaal naar Eline en Nele. En opnieuw scoren Johannes en Lukas.  Zij krijgen de Olijke Sid.

Wie durft te beweren dat wij nu wel eens moe zouden kunnen zijn?  Onze stembanden hadden we vandaag nog niet veel gebruikt.  De muziekbingo is een ideale afsluiter van de dag.  Welkom in La La Land!  Iets vroeger dan anders begeven we ons naar Sleepworld.

The Fab 14 & special guests

 

Please follow and like us: