Woensdag 20/3

Dag 7

De functie onweer op ons weersstation moet opnieuw het onderspit delven.  De temperatuur flirt wel met het vriespunt maar er is geen wolkje aan de lucht.  Welgemutst gaan we alweer de uitdagingen van onze ski-moni´s aan.

De kamerinspecteurs vatten ondertussen hun laatste ronde aan.  Met gemengde gevoelens.  Want wat ze hebben gezien stemde hun blij.  De kinderen hebben zich de voorbije dagen uitgesloofd om ons te bedelven onder leuke briefjes, gedichtjes, zeer originele uitdagingen en vooral veel snoep.  Lulu kan inmiddels niet meer in haar nieuwe rok en Miss Swiffer´s kleedje puilt ook al langs alle kanten uit.  Komt daarmee thuis!  Ik zou het bijna vergeten: de kamers lagen er over het algemeen erg proper bij.  Wie de uiteindelijke winnaars van de Ice Challenge Award zullen worden weet alleen onze sneeuwklassendeurwaarder Zjulien.

Het is een speciale dag vandaag want we skiën er ditmaal op los van 9u tot 13u.  Eindstation is het naburige gelegen dorpje Chandolin.  Als t.g.v. de 25e Olympische winterspelen in 2026, uw vlees en bloed als de nieuwe Mikaela Shiffrin of Marcel Hirscher bestempeld wordt, zal zij/hij ongetwijfeld met weemoed terugdenken aan waar de kiem van dit succes werd gelegd.  Ja beste lezers, dromen mag.

In de bevoorradingszone worden we opgewacht door de tomatensoep met balletjes en onze picknick.  Onder leiding van Ludo, je kan deze man maar beter geloven als hij zegt dat het langs daar is, gaan we via een smal bospaadje te voet terug naar onze thuisbasis.  Dit is een makkie in vergelijking met de tocht gisteren.  Eenmaal terug oefenen we onze acts nog in voor de dankavond.  We zijn benieuwd.

39 apostelen schuiven maar wat graag voor het laatste avondmaal.  Dirk, Nico en Jos (kan die aardbeien kuisen zeg) trakteren ons op lekkere vol au vent met kroketjes.  Als klap op de vuurpijl is er nog een geweldig feestgebak genaamd Télésiege Boghe.  We kijken onze ogen uit.  Zjulien en de kamerinspecteurs brengen hun laatste act.  Op de valreep kennen ze de Mr Properprijs toe aan Alies, Jacoba en Tine.  De Olijke Sid mag terecht de kamer van Kobe, Mika en Quentin nog een laatste maal opvrolijken.

We reppen ons naar de feestzaal. Het is nu onze beurt om te bedanken.  Als we in totale stilte en duisternis de trap nemen naar onze kamers zorgen alle begeleiders voor een feeëriek belichting.  Alweer een fijne dag achter de rug.  Welterusten.

The Fab 14 & special guests

 

Please follow and like us: