Donderdag 21/3

Dag 8

This is the end.

Het iconische nummer van The Doors zal de hele dag door onze hoofden malen.

Vandaag is het inderdaad onze laatste dag.  Een laatste keer alles intens opsnuiven.  Nog een keer volle gas onze berg af skiën.  Nog een keer genieten van de berglucht en het verbluffende uitzicht.  Onze compagnon daarbij is een stralende zon.  Niet meer op de afspraak is de marmot die meester Marc deed … we zullen het struikelen noemen.

Chef Dirk en Nico hebben in hun Fab Lab een laatste keer getoverd.  Alles is chemie.  We leren dat de Agnes Sorel soep alweer vernoemd is naar een maîtresse.  Vleesbrood of varkenshaasje met aardappelen, knolselder en witte kool is een kloeke maaltijd.  Niet?

Inpakken lijkt hier zoveel vlotter te gaan dan thuis.  Tja, alle opplooi- en opvouwnormen van mama kunnen we nu rustig overboord kieperen.  De linnenzakken van de naaimoeders komen daarbij zeer goed van pas.  Dankjewel Yvonne, Maria, Rozette en Greet.  En de ruimte welke onze schoendoos innam maakt straks toch gewoon plaats voor de talrijke souvenirs?

De ski-moni´s moeten zich gisterenavond laat nog suf gerijmd hebben.  Op onze ski brevetten staat een persoonlijke boodschap van hen.  We gaan dit koesteren.  Voor Johannes heeft het keukenteam ook een plechtige oorkonde.  Hij werd na een grondig onderzoek door hen terecht uitgeroepen tot de meest behulpzame zesdeklasser ter wereld.

Vertrek

8 dagen lang hebben uw kinderen intens samengeleefd met hun klasgenoten en met hun 14 begeleiders.  Morgenvroeg mogen jullie hen terug in de armen sluiten.  We hopen dat hun verhalen in overeenstemming zullen zijn met wat we via deze blog hebben trachten weer te geven.  Onze taak zit er evenwel nog niet helemaal op.  Meester Marc en Kris moeten uit de zowat 60 Gigabyte aan film- en fotomateriaal immers nog een documentaire destilleren.  Niet meteen een benijdenswaardige klus!

Als meester Jean Louis de overdracht goed heeft geregeld, waar ik allerminst aan twijfel, dan zal juf Cindy jullie morgenvroeg vergasten op koffie en verse croissants.

Tenslotte: namens het Sneeuwschoolcomité bijzondere dank aan alle begeleiders.  Het was weer een heel fijne tijd.  Op naar editie 49!

Tot op de filmavond.

The Fab 14

P.S : het proza waar jullie deze hele periode hebben kunnen van genieten komt uit de pen van showbiss Dirk gevloeid. Ondergetekende zorgt voor de plaatsing en de beelden hierbij. Kwestie van de pluimen op de juiste hoed te plaatsen! 😉

P.S 2: ik verneem net dat we gaan proberen van rond 20.00 uur te vertrekken. Dat betekent dat we rond 7.00 uur morgenvroeg op school zijn. Indien dit nog vroeger wordt vermelden we dit ook nog op de blog.

 

 

Please follow and like us: