Take away!!

Beste ouders,

Hoe vol is hou vol?  We vragen het ons elke dag opnieuw af.

Na een lang en moeilijk jaar zouden de Sneeuwklassen voor de huidige lichting 6e-jaars de kers op de taart worden.  U weet ondertussen hoe dat verhaal is afgelopen.  We duimen nu dat de afscheidsweek eind juni zal kunnen plaatsvinden.

Na het eerder afgelasten van de Wafelslag en de Kaas- en Wijnavond ziet het er naar uit dat we ook de Vlaamse Kermis, inclusief alle toeters en bellen, niet zullen kunnen organiseren.  Onze befaamde restaurant dag valt daarbij al zeker in het water.  Omdat we de financiële bijdrage aan toekomstige evenementen willen blijven garanderen, hebben we beslist om alsnog alles eens uit de keukenkast te halen.  Na het succes van de Pasta Basta-actie trekken we ditmaal een andere schuif met klassiekers open.   We bieden de gerechten aan per kilogram en het dessert per portie.

  1. Balletjes in tomatensaus – 10€
  2. Vol-au-vent inclusief 4 vidé koekjes – 15€
  3. Chili-con-carne inclusief een pakje dorito´s – 15€
  4. Chili-sin-carne inclusief een pakje dorito´s – 15€
  5. Chocomousse – 2.5€

Vanzelfsprekend hebben we ook aan dorst werende middelen gedacht.  Onze oenologen hebben zich ondertussen verder bekwaamd in deze wijnbouw-technische wetenschap en hebben voor u volgende godendranken geselecteerd:

  1. Rode wijn – Spanje Navarra / Nekeas – El Camino uit 2018 – 12€

Deze wijn heeft een fijne kruidige neus met aroma´s van rijpe bessen.  In de mond erg sappig, zacht en zeer harmonieus.  Korte rijping in eiken vaten geeft de wijn een verbazingwekkende finesse.

  1. Rosé – Spanje Navarra / Nekeas – Rosado uit 2020 – 12€

Mooie kleur van aardbeien.  In de neus een explosie van rood zomerfruit als frambozen en aardbeien.  In de mond vol en sappig met zachte zuren en een verfrissende, middellange afdronk.

  1. Wit wijn – Frankerijk / Domaine Terres Noires IGP d´Oc Chardonnay uit 2019 – 12€

Deze witte wijn is fonkelend en strogeel van kleur. In de neus ontwikkelen zich pittige aroma´s van gele bloemen, vanille en linde.  De mond doet niet onder voor deze pittige, evenwichtige aroma´s met in de finale een mooie lange afdronk.  Na wat evolutie is het duidelijk te merken dat deze wijn geproduceerd is op een vulkanische ondergrond.

  1. Cava HONK – Spanje – Brut Nature – 15€

Deze schuimwijn is niet zomaar een CAVA … het is een “Brut Nature”. Zonder toegevoegde suikers dus.  Omdat deze cava enkele maanden langer op gist mocht rusten, heeft hij een fijne bubbel. De kleur is lichtgeel met groene nuances.  Frisse neus met gerookte tinten en gedroogd fruit.  Aangename mondvulling, persistent mooie afgeronde zuren, perfect in afdronk met indrukken van biscuit en broodkruim.  De ideale schenktemperatuur is 7°C.

Per fles gaat er 2€ naar de vzw HONK een woon- en zorgproject voor jongeren met een beperking.

 

Zoals steeds kijken we uit naar jullie belangstelling. Bestellen kan via deze weg: http://www.sneeuwklassen-haasrode.be/webwinkel/.  Na inschrijving krijg je een mail ter bevestiging.  Op vraag van onze cateraar sluiten we de bestellingen op vrijdagochtend 23 april af.  Levering voorzien we op vrijdag 30 april.  Bij de inwoners van Haasrode en Blanden doen we dit opnieuw aan huis. Tenzij u aangaf dat u dit liever anders had.  Voor bestellingen uit andere gemeentes dient er afgehaald worden vanaf 15u tot 18u in de grote sporthal.

Om alles vlot en veilig te laten verlopen vragen we jullie om de totale som dus op voorhand op rekeningnummer BE80 7340 2311 2277 van het Sneeuwschoolcomité Haasrode vzw te storten met de vermelding van uw ordernummer.  Bij afhaling kan er eventueel nog wel met payconiq betaald worden.

Dank voor jullie blijvende steun!

Het Sneeuwschoolcomité

Please follow and like us: