Woensdag 9 maart

Auf geht’s los !

Wat een rollercoaster waren dat de voorbije 2 jaren!  2020 was het jaar van op de valreep net niet en 2021 was het jaar van al helemaal niet.  Frustrerend toen voor iedereen die vurig op sneeuwklassen hoopte.  Al niet in het minst voor de 6e jaars zelf.  Ook dit jaar leefden we lang in de waan dat het mogelijk weer niet zou lukken.  Maar de wanhoop sloeg over in hoop en zie ons hier nu staan. 

Sinds de eerste Pootenfretters in 1968 voet zetten op Zwitserse sneeuw werd er, op een éénmalig vergissing naar Frankrijk na,  nooit meer uitgeweken naar een ander land.  Oostenrijk is dus een primeur.  En omdat we niet konden terugvallen op onze langjarige ervaring qua locatie, reisden we af met toch wel enkele vraagtekens. 

Het leven staat niet stil.  Ook in het post-Charlie Watts tijdperk doen The Rolling Stones naarstig verder.  Zo ook bij onze Band of Brothers.  De bestaande ploeg begeleiders werd versterkt met skimoni Celeste, meester Bart, chef Paul en sous-chef Jos.  We heten ze hartelijk welkom.  Eeuwigdurende dank en ere-saluut aan chef Dirk, sous-chef Nico, nurse Lief, showbizz Kris en juf Goedele voor hun inzet de voorbije jaren.  The Fab 14 en The dirty 13 noemen zichzelf nu de 12 Apostelen.  En in naam van deze vrolijke bende heten we jullie dan ook welkom op de blog van de 49e expeditie naar de sneeuw.

Oh ja; we zijn goed aangekomen!  Na een toch wel lang durende busrit van zowat 11u werden we opgewacht door de reeds aanwezige begeleiders.  Het medisch bulletin van de busreis bleek, op een enkel hoofdpijntje na, verder blanco te zijn.  Vast en zeker een opluchting voor jullie thuisblijvers.  Nu al een eerste eervolle vermelding voor alle mama´s voor het uitgekiende benutten van elke morzel plaats in de valies. Het opbergen van de inhoud ervan laten we even voor wat het is want onze magen knorden als nooit tevoren.  Geen wonder want sommigen hadden hun proviand al om 11u helemaal opgepeuzeld.  Soep, een lekkere croque of en hotdog moeten de leemte opvullen.  De enige activiteit die vanavond nog op het menu staat is uitpakken, zich installeren en de adrenaline naar een aanvaardbaar niveau laten zakken.  Het was een drukke dag met heel veel indrukken.  Voor iedereen.

Als jullie oogappels de slaap hebben kunnen vatten – dat hopen we toch – begint voor ons begeleiders de debriefing.  Uit ervaring weten we dat de intensiteit van zo´n eerste dag niet te onderschatten valt. Morgenvroeg kraait hier om 7u de haan.

Slaap wel!

De 12 Apostelen

Please follow and like us: