Donderdag 10 maart

Guten Abend alle zusammen.

 

De Altsteirersche haan, een Oostenrijks kuifhoender, kraait hier omstreeks 05:00u.  Althans dat vermoed ik.  Want was hij het die vanmorgen het sein gaf voor een plassessie of waren het de klokken van de katholische Pfarrkirche unserer lieben Frau Maria Reinigung?  Het was in ieder geval effe bruusk waker worden.

De kids komen, vandaag uitzonderlijk pas om 8u, naar beneden voor het ontbijt. Bij navraag lijkt iedereen toch van een voldoende nachtrust genoten te hebben. De aftrap is door juf Karlien en meester Gunter nu echt wel gegeven. Naast onze bookes moeten we allerlei instructies verorberen zoals daar o.a. zijn; de 12 geboden van Bach en de verplichtingen die de tafeldienst en het kamerbeleid met zich meebrengen.

Inmiddels straalt de zon in al haar glorie.  De prognose is dat ons nog vele zonovergoten dagen te wachten staan.  De thermometer zal daarbij variëren tussen 5 en 8°C.  Het ziet er niet naar uit dat we op verse sneeuw moeten hopen maar naar ´t schijnt ligt er nog meer dan voldoende van dat gladde spul en zijn de condities ideaal. Zo daar bent u dan ook van op de hoogte.

Vandaag staan er al heel wat activiteiten op de planning.  Te beginnen met de beentjes los te gooien met een wandeling door het dorp.  Onze gidsen vonden het na een blokje om al welletjes en zodoende mochten we ons uitleven op een grote sneeuwvlakte. Meester Marc, vanaf nu omgedoopt tot Kameraad Camera, is er zoals steeds bij om elke beweging vast te leggen op memory-card.  Tenminste als de batterij is opgeladen.  Mogen we jullie nu al uitnodigen voor de filmpremière op vrijdag 29 april.  De officiële uitnodiging volgt nog later.

Onze 4 ski-moni’s Kristin, Celeste, Kris en Roeckie zijn ondertussen op  pad om het skigebied Warth te verkennen.  Daar zullen wij morgen onze eerste skilessen krijgen.  Vandaag beperkt het skigebeuren zich tot het finaal aanpassen van het materiaal en de praktische dingen. Benieuwd of we het morgen nog allemaal weten. Het keukenteam slaat aan het patattenjassen want vanavond staat spinaziepuree met cordon blue op het menu. Ik kan jullie verklappen dat er weinig restjes waren.

In de namiddag pikt de bus ons op om te gaan lepel glijden op de Elbigenalp.  Voor jullie kinderen een eerste testje van moed. Je kan hier 2 categorieën deelnemers in onderscheiden; de durfalles die opnieuw en opnieuw de helling trotseren om er op risico van lijf en leden in volle vaart af te sjezen en de anderen, de zg. laid-backs, die eerder de afdaling van een mesthoop prefereren.  Als toeschouwer kan je alleen maar geamuseerd toekijken. En dat de energievoorraad nog bijlange niet uitgeput was blijkt als DJ Ötzi er op de after party nog eens duchtig de zweep op legt.  Een douche is nu meer dan welkom.

De Stitch´s & de Frietekes zijn de eerste winnaars van de prijs voor de ordelijkste kamer. Vermits dat het sneeuwklassen thema Ice Age is, gaan zijn met de trofeeën aan de haal.  De eerste poging tot omkoping is ook al een feit.  De Feestbeesten komen echter van een kale reis thuis.

Na het avondmaal en alle plichtplegingen lukt het ons net nog om jullie wat kaartjes te schrijven want omstreeks 21u gaat het licht in onze kamers onherroepelijk uit.

U hebt de groeten van de 12 Apostelen ft. juf Cindy

 

 

Please follow and like us: