Vrijdag 11 maart

Der Berg Bebt

Wie het schema van onze sneeuwklassers kent, weet dat het vandaag dé grote dag is.

Wij gaan skiën!

Sommige willen zich blijkbaar niet laten verrassen en komen al in vol skiornaat naar het ontbijt.  Anderen zijn dan weer een beetje zenuwachtig. Meester geeft ons mee dat we onze picknick moeten maken en ook wat daar in hoort te zitten.  De ski-moni´s zorgen voor een tussendoortje.  Om 8u45, dus op tijd, stappen we op de bus die ons net voorbij Warth zal brengen.  De busreis duurt een half uurtje.  Het skigebied ligt op 1676m en de liften brengen ons tot op de 2043m hoge Saloberkopf.  Natuurlijk is dit vandaag alleen weggelegd voor de groep gevorderden o.l.v. Kris.  De semi-gevorderden zullen de hellingen tarten tezamen met Roeckie. Kristin en Celeste nemen de beginnelingen onder hun vleugels.  Uw verslaggever moet toegeven dat de setting waarin ze zich begeven ronduit prachtig oogt. We hopen dat jullie kinderen daar evenzo van kunnen genieten.  Na vallen, opstaan en weer doorgaan hangen we onze vermoeide skilatten aan de haak om 15u30.  Een verkwikkende douche zal even later soelaas brengen.  Kleine blessures worden behandeld.

Onze innerlijke zelf heeft nu vooral nood aan energie en die krijgen we.  Het keukenteam serveert ons Paella a la Paolo.  Wie liever kip met zoetzure saus prefereert; op onze wenken worden wij bediend.

De klok loopt al tegen 19u30 aan als we aan ons dessert toe zijn.  De uitreiking van de kamerprijs maakt graag plaats voor de muziek bingo. Het is traditioneel één van de vele topmomenten tijdens de sneeuwklassen. Stoelen aan de kant en de kelen wijd open.

Onze dag was alweer veel tekort.  Niet alleen gepensioneerden hebben daar dus last van.

Fijn weekend straks.

De 12 Apostelen ft. juf Cindy

 

 

 

Please follow and like us: