Zaterdag 12 maart

Hallo Bacherinnen und Bacher!

Ja hoor, zo noemen de inwoners van Bach.   We rekenen onszelf daar ondertussen bij.

Wegens acuut tijdgebrek gisterenavond ontvangen vanmorgen de Feestbeesten alsnog de prijs voor de meest opgeplooide kamer. Felicitaties aan Lisa, Lisa-Marie, Margot V, Hannelore en Xiana.  Zouden die dat thuis ook zo doen?  Beste ouders van deze kinderen, we houden jullie niet tegen om massaal via het gastenboek te reageren als ook jullie daar verbaasd over zouden zijn.  Minpunt is dat de Verloren Voorwerpen-oogst weer aanzienlijk was.  De kamerinspecteurs zijn bijgevolg ook gul om de hardnekkigste verstrooide professoren te bedenken met een aangepaste prijs.

De eerste mankementen manifesteren zich.  Een verstopte lavabo? Ludo alias Mister Ontstopper klaart dat klusje wel.  Afspraken die worden ‘vergeten’ of de 12 geboden worden overtreden? De begeleiders wijzen ons daarop. Maar we krijgen ook een complimentje want iedereen heeft plichtsbewust zijn naambutton opgespeld.

Tijd voor actie.  Voor de tweede dag slagen we erin om op tijd de bus te nemen richting skioord.  Ik verneem na afloop van de moni ´s dat er vooruitgang te merken is.

Slechts 3 uurtjes geskied vandaag maar een pan spek met eieren, ja dat lusten we wel.  Er is geen tijd om op onze luie krent te zitten want juf Cindy en meester Bart hebben een dorpsspel in mekaar gestoken.  Op het thuisfront werden ze daarbij geholpen door de omni getalenteerde juf Kayla.  Zou die geen interesse hebben om zich op termijn bij het team van begeleiders aan te sluiten?  De opdracht van het spel is simpel: wie zoekt, die vindt.  Zo zijn we, met hier en daar wat verkeerd lopen, algauw enkele uurtjes bezig.

Wat schaft de pot?  Paul en Jos serveren vanavond boontjes.  Tja, soms kan een gerecht heel simpel zijn.

De Après-Ski-Girls ft. Axelle, Anyssa en Line worden vandaag uitgeroepen tot de terechte winnaars van de kamerprijs.  Waar hebben die hun spullen dan verstopt? Kraaknet is hun kamer.  De  bewoonsters van de kamer der Berggeiten doen dan weer geen moeite om hun spullen te verstoppen. Die liggen gewoon overal verspreid in de kamer.  We maken hun daar attent op dat ze zich best herpakken.

Inmiddels is het donker genoeg buiten.  Eerst de fakkels en uiteindelijk het kampvuur brengt licht in die duisternis.  We zijn klaar voor de legende van de Upior.  Wie is die wandelende dode?  Dat lijk dat ´s nachts uit zijn graf komt en het bloed van de levenden uitzuigt?  Is het Karlien, Kristin, Celeste, Bart of Roeckie?  Terwijl Ludo tijdens het verhaal zowat een half neerhof nabootst, luisteren we met ingehouden adem naar het verhaal.  Waarachtig, voor één keer krijgen we jullie kornuiten stil.  Jullie hadden onze verbazing moeten zien!

Maak het niet te laat.

De 12 Apostelen ft. juf Cindy

 

Please follow and like us: