Zondag 13 maart

Sonntag, Messetag,

Welkom in de Breughel kapel voor de vroegmis.

Gregoriaanse gezangen vullen ons kamp en ons hart.  Wij worden opgewacht door pater Bartholomeus von Bach.  Het zal vast en zeker wel een lapsus zijn als hij de zure hosties vereenzelvigd met het lichaam van Cindy.  Na zijn openingsritus volgen de schuldbeden.  Vergeving wordt gevraagd omdat ze hun kamer niet opruimen, dat ze de kookploeg en moni´s onvoldoende bedanken en tenslotte omdat ze zo volharden in luidruchtigheid tijdens de maaltijden.  In de naam Heer Gunter, Hemelse Meester, Karlien moeder van alle gewonden en de kamerinspecteurs patroonheiligen van de verloren voorwerpen, worden wij besprenkeld met Lechwater.  We hopen dat het helpt.  De aanvraag voor pater Bartholomeus zaligverklaring ligt alvast klaar.  Juf Cindy kan met een gerust hart naar der heimat afreizen.  Moge de stilte in haar auto wonderen verrichten.

De winnaar van het dorpspel en het daarbij horend diploma komt toe aan team Otto-Jan.  Tezamen met Nelle, Mats, Tess en Line liepen zij het rechtst op hun doel af en vervulden zij het best alle opdrachten.

Juf Karlien ontfermt zich ondertussen over de kleine blessuurtjes.  Helaas weet ze niet met alles raad. Hulplijn Lief (zie alle voorgaande jaargangen van de sneeuwklassen) stond haar met raad en daad bij om een oplossing te vinden voor de geplette duim van Ludo.

Een behoorlijk gevulde dag kondigt zich aan.  Zijn er andere?  Eerst gaan we op de latten.  Ik mag met grote vreugde verslag uitbrengen van de vorderingen van jullie kinderen.  De moni ´s vertellen me dat we op schema zitten.  De beginnelingen vrezen de liftjes niet langer en vallen al de blauwe piste aan.  De gevorderden hebben al enkele malen de zwarte piste genomen.  Sterk werk!  We verdenken de samenstellers van onze uurrooster ervan dat ze ons moe willen krijgen want na de picknick volgt nog een partijtje zwemmen.  Het is hun gelukt want op de bus is het rustiger dan anders.  Het knorren van onze magen is zowat het enige geluid.

Dat Fleur, Sanne, Briede, Ciska, Roselien, Jill en Freule vandaag de kamerprijs wegkaapten zat er al een tijdje aan te komen.  De erkenning kon niet uitblijven.  Prijs voor de grootste vooruitgang was voor de Berggeiten.  Ze hadden de boodschap blijkbaar goed begrepen want hun stal was uitgemest.

De tijd dat gokken een doodzonde was ligt ondertussen al ver achter ons.  Als beloning kregen we na de muziekbingo al een mooie som geld van Kristin.  Onze schatbewaarder sloeg krijtwit uit bij zoveel vrijgevigheid.  We trekken ons daar juist niks van aan en gaan ermee naar het casino.  Het daaraan verbonden veilinghuis B&B maakt ons die zuur verdiende centjes snel weer afhandig.  Zo laat de veilingmeester ons 1200€ betalen voor een WC-rol!

Zo lieve huiskamervrienden.  Ik hoef jullie er ondertussen niet meer van te overtuigen dat wij de kinderen elke dag met de beste zorgen omringen.  Dat engagement mag u van ons allen verwachten.

Vandaag is het 13 maart.

De 12 Apostelen

 

 

Please follow and like us: