Dinsdag 15 maart

Das ist uns Wurst

Met de darmtransit van uw kinderen gaat alles goed.  De oogst vanmorgen: 9 lege WC-rolletjes!  Eén rol telt 150 blaadjes. Er zijn 8 toiletten.  Er is niemand ziek.  Als dit soort berichten u beste lezer kan gerust stellen, dan maken we daarover graag tijding.

Door ‘Schichtbewölkung’ lijkt de zon vandaag forfait te gegeven.  Streekkenners verschillen met mekaar qua voorspelling op verse sneeuw. De gerenommeerde Bergfex website ziet niets in het verschiet.  Wie krijgt gelijk?  Het zal Otto-Jan vandaag allemaal worst wezen.  Straks wil hij de zwarte piste aanvallen.  Voor minder gaat ie niet.  Hij moet wielrenner worden.

Het is alweer mouwen opstropen bij Paul, Jos en Ludo.  Wortelen, boontjes, tomaten, komkommers en eitjes gaan vanmorgen door hun handen.  Jos verrast ons met de verste tonijnsalade ooit.  En eindelijk raakt de emmer met kipcurry ook op.  Vanavond serveren ze ons Bauern Bratwurst met bloemkool en aardappeltjes.  Eten dat wij hier doen.

Vandaag slechts een halve dag skiën.  Er zijn blijkens mijn informante sinds vandaag ook geen beginners meer.  In de namiddag stond er ons, onder leiding van meester Bart, een fikse wandeling te wachten naar de kerk van Elbigenalp (wauw) en een kapel met een ondergrondse knokenkelder (brrrr).  Onze skimoni´s durfden waarschijnlijk niet mee en bleven deze namiddag plakken op de piste.  Of toch niet want ze kregen er een heuse zandstorm te verwerken.  Dat spektakel leverde heel knappe foto´s en beelden op.  Ze hielden het dan maar voor bekeken want er wachtte hen nog veel werk.  Tijd voor de after-ski party van DJ Ötzi was er bij onze terugkeer niet.  We zagen wel al een glimp van onze ski-brevetten.

Na het avondeten kwamen de kamerinspecteurs ons duidelijk maken dat ze het niet eens geworden waren over de winnaar en dat als compromis dan maar het ganse tweede verdiep tot overwinnaar werd uitgeroepen.

Als toetje stond ons nog de beruchte quiz te wachten.  De voorbije dagen kregen we van moni Kristin iedere dag allerlei weetjes over dingen m.b.t. het thema winter.  Vanavond zullen we door haar getest worden of we er iets van onthouden hebben.  Maar als je ze niet had gelezen, dan had je dikke pech!  Wegens eerder vals spelen mochten voor het eerst sinds vele jaren de kamerinspecteurs terug meedoen.  En dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan want ze werden terug betrapt op spieken.  De echte winnaars waren de anti-nerds met als leden Marie, Bram, Anton, Max en Mats.

Tenslotte via deze weg een woord van dank voor de lieve reacties op het gastenboek tot dusver.  Ook voor de attentie die de begeleiders ontvingen.  De merciekes en zeevruchten zullen ons smaken!  En waar zouden de sneeuwklassen staan zonder de steun van onze hoofdsponsors?  Garage Beckers voor het uitlenen van de camionette.  Clavis advocaten, Atfinco boekhoudkantoor en B&B-Security voor hun sponsoring bij aankoop van skimateriaal en andere uitrusting.  Ze bleven onze ruggensteun in deze vreemde tijden.  We mogen ook alle vrijwilligers van het sneeuwschoolcomité, alle Hazensprongers en vooral jullie niet vergeten te bedanken.  Acties zoals Pasta Basta en de Kaas- en Wijn waren een succes.  Laat ons de ingeslagen weg verder bewandelen.  Tezamen.

Welterusten.

De 12 Apostelen

 

P.S.: Wij beginnen jullie hier hard te missen, ons voorziene aankomstuur vrijdagochtend is dan ook vervroegd naar 06.00 uur. Het zal een korte nacht worden voor ons allemaal.

 

Please follow and like us: