Woensdag 16 maart

Vollgas!

 

Er heerst hoera stemming in feestzaal Breughel.  Tristan is jarig.  Donuts zijn er alleen voor hem.  Ook van JEKA krijgt hij een fijne attentie.

We vertrekken voor de laatste keer naar het skigebied net voorbij Warth.  In het heenrijden laten de bergen zich van hun bewolkte kant zien.  Omstreeks tien uur klaart het op.  De sneeuwkwaliteit is jammer genoeg ver van ideaal.  Edoch moeten we vandaag nog wel éénmaal al ons kunnen etaleren.  We willen immers het felbegeerde brevet behalen.  Maar of ons dat gelukt is weten we pas morgen.  Feit is dat we een unicum in de geschiedenis van de sneeuwklassen noteren want voor ´t eerst skiën de beginnelingen een zwarte piste af.  Knap gedaan van Celeste en haar groep!

Om half vier nemen we afscheid van de berg die geen geheimen meer kent voor ons.  De obligate foto´s en filmpjes zijn genomen en dan is het hupsakee de bus in van onze sympathieke chauffeur Wim.  Hij zal ons morgen ook veilig naar huis brengen.

Na een verkwikkende douche schuiven we aan voor het laatste avondmaal.  Apostelen Paulus en Jozefus hebben het vanmiddag druk gehad in de keuken.  Als we denken dat er geen dessert is, komen ze tevoorschijn met een heuse berg vermomd als dessert.  Verwondering en bewondering alom.  Tristan mag natuurlijk als eerste van het gebak proeven.

Vanavond worden wij begeleiders bedankt voor onze inzet want jullie vonden het hier dolle pret.

Hoe sluit je een zo’n avond af in stijl?  We gaan helemaal Vollgas!  Op de bijsluiter van de sneeuwklassen staat dat dit soort feestjes wel eens met wat hoofdpijn kunnen afgesloten worden.  Om 22u stroomt de wachtzaal bij Juf Karlien eivol.  Met 16 patiënten heeft ze elke avond nog heel wat werk.  Gelukkig krijgt ze vanavond wat hulp uit een onverwachte hoek.

Morgen komt de zon weer op voor een nieuwe dag.

Sweet dreams

Sleep tight

We love you

Good night

 

De 12 Apostelen

 

Please follow and like us: