Donderdag 17 maart

Frisch weht der Wind der Heimat zu

 

Margot C is jarig vandaag. We zijn blij in haar plaats.  Er was ruim tijd om wakker te worden vanmorgen.  Celeste nam die vrijheid wel heeeeel ruim.

De baarden van de kamerinspecteurs werden weggeborgen.  Ze bezorgden ons de laatste(?) verloren voorwerpen terug en beloonden de 4 Hackers met de kamerprijs voor hun volgehouden inspanningen.  Een applaus voor Thomas, Mylan, Florentin en Owen.

Na ontbijt was de opdracht om van start te gaan met het maken van onze valiezen.  Nieuwsgierig als ik was ging ik al eens een kijkje nemen.  Bij het aanschouwen van enkele kamers komen de beelden van de ramp in Pepinster spontaan voor mijn netvlies.  Ik leg de situatie vast voor het nageslacht.  Voor de pan met spek en eieren mogen we nog ravotten of voetballen op een pleintje aan de overkant.

Onze moni´s reiken onze brevetten uit.  Dit is niet zomaar een vodje papier maar een document met een persoonlijke boodschap aan elk van ons.  Gezien mijn eerdere berichtgeving zal het jullie geen verrassing zijn als ik vertel dat iedereen geslaagd is.  Vanaf heden is voor jullie kids de helling niet langer een kwelling.

Klassiek op de laatste dag is de jacht op souvenirtjes.  Dat doen we per kleine groepjes.  De winkeltjes kunnen een toevloed van 44 immers niet aan.  Het is voor jullie wachten tot morgen om uit te vinden wat hun inspiratie van het moment was.

Het einde van de sneeuwklassen komen nu echt wel in zicht als we onze bagage naar beneden brengen.  Om 18 is het nog een boterham.  Of een koekje.  Of een stukje fruit.

Om 19u zwaaien we Kristin & Kris, Paul & Jos en Ludo & Dirk uit.  Zij blijven nog even achter om de feestzaal een poetsbeurt te geven.

Epiloog

9 dagen lang leefden 12 begeleiders samen met jullie kinderen.  Verliep dat altijd van een leien dakje?  Heus niet.  In 2021 werd ’Knaldrang’ uitgeroep tot woord van dat jaar.  Wij hebben het geweten.

Tot op de filmavond.  Vollgas meester Marc!

Zoals steeds, warme groeten.

De 12 Apostelen

 

Ondertussen hebben we Oostenrijk verlaten en staat de eerste film op.

Tot morgenvroeg in Haasrode.

 

Please follow and like us: