Vrijdag 24 maart

Boem Paukeslag!
De iconische dichtregel van Paul van Ostaijen zit ondertussen al 100 jaar in ons collectieve geheugen. We gebruiken hem graag bij deze gelegenheid om onze state of mind te omschrijven.
Tenzij u de voorbije maanden op een andere planeet hebt vertoefd, weten jullie dat het voor deze jaargang van de sneeuwklassen een niet minder dan historische editie is. Hadden onze Founding Fathers in 1967 kunnen vermoeden dat we vandaag aan de 50ste expeditie toe zijn? Fier als pauwen zouden ze ongetwijfeld zijn. Grote buiging en dank aan iedereen die hier aan meegewerkt heeft.

Dag 1: vrijdag 24 maart
Gezonde zenuwachtigheid maakte zich vanavond meester van de vertrekhal. Niet zo omdat de bagage afhandelaars dreigden met een staking. Het zien van zoveel koffers deed bij enkele ouders misschien het koud zweet uitbreken? Raakt dat allemaal wel in deze bus?! Vast en zeker wel. Het is voor sommigen gewoon het onbekende van dit grootste avontuur dat nu even de bovenhand haalt. Na het obligate staatsieportret en een laatste geruststellende blik van/naar onze ouders zochten we onze weg naar de bus. Daar stuurden de juf en meester ons vakkundig en weldoordacht naar de gepaste plaatsen waar vanaf een bepaald moment de gouden regel RUST-ORDE-TUCHT-EN-DISCIPLINE het beste gehandhaafd kon worden. Reizen met ons mee: juf Karlien, meester Gunter, meester Marc, ski-moni Roeckie en natuurlijk onze mascotte Joske. Op de valreep en met meer dan spijt in haar hart moet ski-moni Celeste forfait geven. We wensen haar in ieder geval een vlot herstel toe en maken nu al een afspraak voor volgend jaar.
Onze chauffeurs van Linden Cars, die de knepen van het vak kennen, zullen ons in slechts enkele tussenstops loodsen naar onze eindebestemming Jugendgästehaus Wendy. De bus zal dan zo´n 1000km extra op de teller staan hebben.

Bis bald

Please follow and like us: