Zondag 26 maart

Dag 3: zondag 26 maart
Smurfenland 07:30u.
Ondanks het uurtje minder lang pitten was er al vroeg gekir, gegiechel en getetter te horen op de gangen van Haus Wendy. Onze sneeuwklassers lijken goed gerecupereerd van gisteren. Meester Gunter deed zijn best, om verkleed als monster, ons de stuipen op het lijf te jagen. Blijkbaar maakte hij maar weinig indruk.
Beneden, in de gebedszaal, werden we tot onze verrassing opgewacht door pater Jozef. Het is sinds vele jaren een traditie dat de kinderen zondagochtend opgewacht worden door The Man In Black. Hij voorziet ons van zure hosties. In een ultrakort sermoen, wat niet zijn gewoonte, somt hij ons om immer te luisteren naar de juf en de meesters. Na al deze instructies mochten we aan het ontbijt beginnen: lekkere pannenkoeken, speculaas, chocolade, smeerkaas, Hollandse kaas, hesp, salami en natuurlijk pistolékes. Het principe “Wat je neemt eet je op” volgen we goed op.
En dan was het eindelijk tijd om ons in onze skipakken te hijsen. Spannend! Startensklaar staat de bus tot we plots stemmen op de achterbank horen roepen dat de handschoenen werden vergeten. Een andere vraagt dan weer of een stresspiske nog zou kunnen? Op tijd vertrekken zit er alweer niet in. Weerkundig ziet het er alsmaar beter uit. De zon doet haar hartstikke best om de mist te verdrijven. Enkele uren later vernemen we van de ski-moni´s dat de sneeuw goed aanvoelde en iedereen gemotiveerd was. Zo hoort het.
Na de croque monsieur werd er op de tonen van Smurfen-Style verzamelen geblazen voor een nieuwe leeruitstap. De inspanningsproef, het verhaal van de gebroeders Göring en de mythe van Samson. Meester Gunter heeft zich zoals vanouds goed voorbereid. Een toevallig passerende local verstaat er nul de botten van maar is wel onder de indruk van zijn betoog. Het zal zijn aura zijn. De namiddag sluiten we af met een set van de bekende DJ Ötzi. Opzij die stoelen en tafels!
Vanavond was het dan de eerste uitreiking van de Mr Properprijs. Onze nieuwbakken kamerinspecteurs Chocomel en Cécémel, nazaten van de inmiddels in psychiatrie opgenomen Gargamel, waren goed op dreef. Laureaten van de Grote Smurf-trofee (made by klussmurf Kris) waren voor de bewoners van het Kiekenkot. Deze pluimveestal wist verdorie al goed hoe de kamerinspecteurs te verleiden.
De kans dat we hier een hongertje krijgen is nihil. De ketel groentesoep van Bon Hap´Art gaat er vlot binnen. Seppe ontvangt graag het applaus in naam van zijn papa. Er zijn zo van die sympathisanten. Vol-au-vent met kroketten en chocomousse als dessert maakt ook dit dineetje af. Je zou dan zeggen; we rusten even uit maar dat is zonder Kristin gerekend. Met de muziekbingo worden we getrakteerd op een topactiviteit. Mag ik jullie bij deze uitnodigen op de filmavond op vrijdag 12 mei om 19u? Je moet dit gezien hebben! Compleet hees en moe gebingood kropen we in ons bedje om 21u. Mits uitgebreid ventileren verlaat ook de zweetgeur de feestzaal.
In Mauterndorf regent het. Sneeuwen doet het hogerop.
Dat belooft voor morgen.
En als u beste lezer, er dan weer bij bent, dan zetten we een ongelofelijk stap richting ideale sneeuwklassen!

Please follow and like us: