Maandag 27 maart

Dag 4: maandag 27 maart
Mauterndorf ontwaakt onder een dun laagje sneeuw. En de prognose is dat het hier niet zou bij blijven. De thermometer had beslist om een duikje te nemen van pakweg 15°C naar kort tegen het vriespunt. Niets van dit alles lijkt onze sneeuwklassers van de wijs te brengen. Aanpassing van de hoogte? Niemand heeft er last van want Haasrode is een en al berggebied met kanjers/pieken zoals Keiberg, Stosberg, Boetsenberg, Galgenberg en Leutsberg.
Eerder dan een alinea vol te schrijven over hoe uitgebreid dat ontbijtbuffet wel is, maak ik me sterk dat bijgaande foto alles zegt. Ons keukenteam mag daar terecht fier op zijn.
Het medisch cabinet van Lief telde vanmorgen 5 patiënten. Niet dat dit haar verontrust. Ze stelt simpele diagnoses zoals dat blauwe plekken volkomen normaal zijn bij smurfen. Zo, de volgende!
Stipt, jawel, jullie lezen het goed, vertrokken we naar het gebied Speiereck voor een langere dag ski-plezier. Inmiddels gingen de hemelsluizen helemaal open. Het witte goedje viel ferm uit de lucht. Stevige windje met heuse sneeuwhozen tot gevolg. Het schrikt ons allemaal niet af. De sneeuwkwaliteit is top en wij doen ons ding. Om 14u wordt de les afgefloten. Busje in en hoppa naar de volgende activiteit zijnde het zwembad in Tamsweg. Hopelijk kunnen we ons hier opwarmen in één of ander bubbelbad of sauna. Want van de beloofde en gehypet wellness in ons hotel is nog niet veel in huis gekomen. O.l.v. Dorien en Johanna doen juf en meester hun uiterste best om de knepen van het synchroon zwemmen onder de knie te krijgen. De talrijke toeschouwers in de tribune zien dat juf veel soepeler en gracieuzer is. Wees gerust, ook deze scene heeft meester Marc allemaal op pellicule.
Na een snelle opfrisbeurt dirken we ons op voor de gala-avond. Heel de namiddag zijn onze keukenpieten alweer in de weer geweest. Als apero krijgen we bloemkooltjes, worteltjes, snoeptomaatjes en mozzarella met bijhorende dipsausjes. Daarna volgt een frivoliteit van chef Gert met een klein soepje, kippen-nuggets, mini worstjes, mini loempia, fish-sticks en frietjes. Fingerfood heet dat. We reserveren ook wat graag een plaatsje voor een cornetto. Opmerkzaam als jullie ongetwijfeld zijn, zien jullie op de foto dat Chocomel´s buikomtrek al enorm is toegenomen. Een nieuwe broeksriem dringt zich op. Trouwens de Mr Proper-prijs gaat vandaag naar de Badeendjes. En dat we gul zijn vandaag. Unaniem koos de jury voor Timo als de winnaar van de tekenwedstrijd. Hij houdt daar, los van de eer, ook een flinke smurfenstuiver aan over.
Met de Grand Casino Evening worden we getest op onze playskills. En ook hoe goed we onze smurfengeld beheren en uitbesteden. De ene wint precies de Jackpot en de andere moet zijn pantoffel in onderpand geven. Met onze zuur verdiende centjes begeven we ons naar het veilinghuis van meester Gunter. De prijzentafel ziet er weer aantrekkelijk uit. In sommige pakjes ontwaren we zelfs een WC-rol. Maar die is er in deze Gouden editie van de sneeuwklassen niet bij.
Het is al wat later dan gewoonlijk dat we deze leuke dag afsluiten. Zo is het leven; er gaat geen dag voorbij of er is een dag voorbij.
Knuffels van ons allemaal.
PS als je nu pas de blauwe zak en/of de gele container buiten zou zetten; dan ben je te laat.Please follow and like us: