Woensdag 29 maart

Dag 6: woensdag 29 maart
Stel, je hebt in afwachting van het publiceren van dit verslag de hele avond vertwijfeld naar uw laptop liggen staren. Nieuwsgierig als je bent heb je al 10X de refresh knop ingeduwd. Dan heb je zeker en vast al eens het moment genomen om onze sponsorbanner voorbij te laten rollen? Immers, zonder hun steun zou de organisatie van deze sneeuwklassen niet mogelijk zijn geweest.
Bij navraag vanmorgen was er een enkeling die nachtmerries had overgehouden aan het Upior-verhaal. Roeckie, die de rol van de Upior vertolkte, leek nog het meeste last te hebben gehad vannacht.
Stel, je klopt wat eitjes los met wat melk en voegt er een snuf kaneel en vanillesuiker aan toe. In deze mix leg je een sneetje brood. Na ca. 20 seconden draait men deze om en doop je ook deze zijde in het eiermengsel. Je verhit een pan en je legt hier dat sneetje brood in. Bak tot goudbruin, draai om en bak het ook aan de andere zijde bruin. Hoe noemen jullie dit recept? Deze vraag leidde reeds gisteravond tot een verhitte discussie tussen de begeleiders. Wat op de menukaart stond; was dat wel correct? De dageraad moest dan maar raad brengen. Jullie kids werden ingeschakeld om de patstelling te ontmijnen. ´Verloren brood´ haalde het van ´Gewonnen brood´. Mocht mee op het podium ´Wentelteefjes´. In het peloton nog ´Eierbrood´, ´Dikke boos´, ´Pannekoekenboterham´, ´Klakkers´ en ´French toast´.
Het oorspronkelijk voorziene vertrekuur van de bus schuift stilaan wat op. We kunnen er nog mee lachen. Ski-moni Pierke bombarderen we tot patroonheilige van de verloren voorwerpen en kinderen. Hij kan er ook mee lachen. Vandaag is het een kort ski-dagje. Het weer valt alweer reuze mee. De beginners o.l.v. Kristin nemen nu ook de rode piste naar beneden. Om 12u stuurt Peter de bus van Linden Cars terug naar Haus Wendy. In dit huis zijn al menig tafelvoetbalwedstrijden gehouden. Ludo & Dirk nemen het op tegen de goed geoliede ploeg van Fien & Gunter. Dubbel zo oud zijn ze. Ze verweren zich kranig maar verliezen met het niptste verschil. Door een afgeweken bal dan nog.
Stel, je zit na een aantal dagen kokkerellen met een overschotje hier en een restje daar in je koelkast. Daar maak je toch gewoon Gulash-Suppe van! Dat ziet er niet alleen kleurrijk uit, het smaakt overheerlijk. Het moet zijn dat de meester daarnet diep in zijn reserves heeft moeten tasten want hij verorbert maar liefst 3 borden van deze lekkernij.
Veel tijd voor pauze krijgen we niet. Voor de volledigheid komen we te weten welke soorten bomen we hier aantreffen en hoe ze zich in dit klimaat aangepast hebben.
Stel, je denkt dus dat Mauterndorf na al die leerwandelingen geen geheimen meer heeft. Met het dorpspel gaan we de uitdaging aan. Zonder begeleiders worden we deze namiddag groepsgewijs, met opdrachtenboekje, wandelen gestuurd. Ruimtelijke-oriëntatie-kortsluitingen? De ik-ben-niet-op-tijd-terug-voor-het-eten-angst? Ik-weet-hier-potverdorie-nog-niks-over-deze-plaats-frustratie? Niets van dit alles! Onze Hazensprongers werken het parcours feilloos af. De meisjes van het Kiekenkot deden dat nipt het beste. De foto met de diploma uitreiking komt er morgen aan.
Nadat we veilig terug gekeerd waren kregen we nog wat tijd om onze act voor de afscheidsavond in te oefenen. Of daar veel van in huis is gekomen? Zien we morgen wel. Voor nu kijken we liever naar de wedstrijd van onze Rode Duivels. Moet er nog eten zijn? Onze buffettafel is vele malen te klein. Dat kan gebeuren als je op de proppen komt met mixed grill. We nemen foto´s van ervoor en erna. Bewijsmateriaal dat we jullie niet in de maling nemen.
Stel, je hebt de voorbije dagen al je snoep in de weegschaal gelegd in de hoop Cécémel en Chocomel gunstig te stemmen. En jammer maar helaas ging de Mr Proper-prijs telkens aan je neus voorbij? Vandaag leren de Stralers dat je nooit de hoop mag opgeven.
We sluiten deze avond af met een leuke quiz. Na wat technische probleempjes kan Jasper, thuis in Blanden, toch een beetje volgen. Kristin ondervraagt ons achtereenvolgens over thema´s als ´Herken de smurf´, ´Wintersporten´, Masked Singer en ´Bekende personen´. In deze laatste categorie worden in een fotocollage de leerkrachten van de Hazensprong vertoond. Om maar aan te geven dat het niveau naar de makkelijke kant neigt. Het Kiekenkot moet deze keer de eerste prijs delen met de Chickenwings. Omstreeks halftien gaan de oogjes toe en de snaveltjes dicht.
Stel, je herkent je eigen vrouw én je eigen mama niet meer in de fotoronde van de quiz? Het overkwam zopas juf Loes. Dat zal zaterdag een hartelijk weerzien zijn.
Wij gaan alvast een rustige nacht tegemoet. Ik hoop van jullie hetzelfde.Please follow and like us: