Vrijdag 31 maart

Dag 8: vrijdag 31 maart
De dag begint mistig.

´Is maar te hopen dat we eenmaal thuis wat meer tijd krijgen om uit te slapen. Juf en meester hebben echt geen compassie met ons want om halfacht worden we gewekt. Het belooft een druk dagje te worden.

Spek met eieren. Geklutst of spiegel. We kunnen kiezen. Vanmorgen staat nog een half dagje skiën op het programma. Omdat Peter, onze buschauffeur aan verplichte rust toe is, nemen we de plaatselijke ski-bus. Bussen rijden hier op tijd.

In de jongenskamers werd al bescheiden van start gegaan met de grote zwerfvuilactie. Spullen bij elkaar te zoeken en puzzelen maar. Zoals steeds zal het weer op valiezen kruipen zijn in een wanhopige poging deze dan toch dicht te krijgen. Niets van dit alles in de 2 meisjeskamers. Geen paniek bij hen. Misschien hopen ze dat Chocomel en Cécémel hun gaan helpen?

Restjesdag. De koelkasten moeten leeg. Met de vondsten slaagt het keukenteam alsnog erin om een zeer gevarieerd buffet te maken. Ik zie er de vreemdste combinaties zoals spaghetti afgewerkt met een croque als topping. Moet kunnen.
De ski-moni´s reiken ons felbegeerd ski-brevet uit. Rijmen en dichten voor gevorderden. Soms met kwinkslag maar altijd recht uit hun hart.

Onze namiddag staat in het teken van valiezen vullen (deel 2), het bedlinnen naar het verzamelpunt brengen en de kamer uitborstelen. Ik ga hier niet beweren dat het piekfijn was maar dat werd ook niet gevraagd. Immers, als 6/10 ok is, waarom zouden we dan streven naar een 10/10? Terwijl de ene groep zich van deze taak kwijt, gaat een andere groep souvenirshoppen. Die centjes rinkelden al meer dan een week in onze valies/onze zakken en moeten dringend gespendeerd worden! Bij het ter perse gaan van deze blog hielden de jongens het vooral bij snoep en energiedrankje. Niet bepaald een souvenir. Al wat we kopen is vooral voor onszelf of voor de hond. Het thuisfront is dus gewaarschuwd!

Er is een tijd van komen en gaan. Omstreeks 17u30 zullen jullie kinderen afscheid nemen van de begeleiders. Enkel juf Karlien, meester Marc en meester Gunter zullen jullie kinderen vergezellen. Ze zullen Mauterndorf verlaten met een koffer vol fijne herinneringen. Via deze blog hebben we het kader geschetst maar de invulling ervan; niemand gaat dit beter kunnen vertellen dan jullie kinderen zelf.
Op regelmatige tijdstippen zal meester Marc jullie via deze weg informeren over de vorderingen onderweg. Val dus niet in ´t slaap!

PS: vergeet niet te checken of je kind in ´t bezit is van zijn/haar ID-kaart !!!

Please follow and like us: