Zaterdag 9 maart

Zaterdagavond 9 maart 2024

Beste lezers,

Het zat er al een tijdje aan te komen; de 19 deelnames als begeleidster van de sneeuwklassen, verzameld door de legendarische juf Mariette, wordt dit jaar geëvenaard door meester Gunter.  En als corona geen roet in het eten had gestrooid was hij nu al de GOAT.  Geen flauwe discussies hier zoals bij Djokovic, Nadal of Federer.  Zoals we onze grote smurf kennen maakt hij daarvan geen poeha.  Enig poch-gedrag en zweverigheid is hem totaal vreemd.  Maar wij, zijn trouwe secondanten, kunnen alleen maar nederig zijn bij zoveel verdienste.  Om het met zijn eigen woorden te zeggen: ´l faut le faire!´

Een hypothetische vraag: hoe stop je alle smurfjes en hun begeleiders in deze bus?  Het zal jullie gisterenavond misschien ook door het hoofd gespookt hebben?  Antwoord: dat zou gewoonweg niet gelukt zijn.  Vandaar dat het merendeel van de begeleiders reeds gisterenochtend het hazenpad verkozen.  Naar goede gewoonte stak het camionette van onze trouwe sponsor Beckers Motors & Partners behoorlijk vol.  Ter plaatse volgden ook zij, net als jullie, in spanning af of de busreis wel zou vlotten.  In afwachting van hun komst maakten ze al wat voorbereidingen voor de Mauterndorf Shake.  Het recept ervan is er ééntje die de Hazensprong nu al voor de 51e keer in mekaar klutst.   De benodigdheden zijn:

51 smurfjes, 14 begeleiders, een flinke klomp ´Expeditie Groenland´, een snuif ´Kamp Waes´ en een vleugje ´Hotel Romantiek´.  Afkruiden dan zoals in ´Sergio op reis´ en dan alles de blender in.  Ziehier de ideale mix voor een weekje avontuur.

Geef ik nu al mee dat ski-moni´s Kristin en Celeste helaas forfait moesten geven voor deze missie?  Even dachten we dat deze functie een knelpuntberoep zou zijn.  Kandidaten van twijfelachtige pluimage passeerden de revue maar met Griet, Noël en Pieter vonden we ervaren begeleiders.  We zijn blij dat ze in ons team zitten.

De druk mocht eindelijk van de ketel als we om 9u45 de bus, met Big John aan het stuur, het plein zien opdraaien.  Feestvierders Chloë & Laurens zijn jarig!  Op de bus werd naar verluid al flink getrakteerd en bij aankomst werden beiden door onze eigenste Special Forces hiervoor nog prompt gedecoreerd.

Omdat we nog niet meteen mochten inchecken in Haus Wendy trokken we er op uit voor een dorpsverkenning.  De stramme knoken moesten gestrekt worden.

Wat zich hierna heeft afgespeeld heb ik voor jullie in chronologische volgorde gezet:

  1. Na de verwelkoming door Anika is het aanschuiven voor een lekkere spaghetti.
  2. De grote valies-sjouw. We hadden er tijdens het infomoment nog zo op aangedrongen dat 1 onderbroek en 1 paar extra kousen ruim voldoende was en toch stellen we vast dat nagenoeg alle valiezen weer van obese dimensies zijn.  Op risico van een hernia helpen we waar we kunnen.
  3. De grote dekjebedje-show. Het is alweer duidelijk dat mannelijk smurfen zich nog nooit hebben afgevraagd hoe je zo´n bed zelf moet opmaken.  Ik-gooi-mijn-donsdeken-in-het-hoeslaken-schudden-en-hoppa!  Bij de meisjes vormt dit geen probleem.  In tegenstelling tot de jongens kampen zij eerder met de verdeling van de bedden. En nu we wat vrije tijd krijgen ontdekken we graag hoe de kamers van de anderen er uitzien.  Uitzonderlijk laten onze begeleiders dit vandaag toe.  Morgen is het taboe.
  4. Schnitzel met krielpatatjes en groenten gevolgd door smurftaart. Help, wij zitten vol!
  5. We zagen de beste wafelverkopers gelauwerd worden. Dankzij hun onverdroten volharding kon de kost van de ski-pas gereduceerd worden.  Lotte verkocht op Champions League niveau en ze sleept dan ook terecht de prachtige Gauffre-spaarpot in de wacht.  Zie ze allemaal pronken!  Jammer genoeg was de feeststemming van korte duur want er werd door onze ervaren ski-jutters al een volle zak aan verloren voorwerpen bijeen gejut.
  6. We heten onze surprise gasten juf Cindy en haar man Bart welkom. De volgende dagen zullen ze regelmatig in onze nabijheid vertoeven.
  7. Pasmoment ski´s: dankzij de minutieuze voorbereiding lijkt het voor onze moni´s een routineklus. Op basis van ski-ervaring deelt Ski-chef Kris de kinderen voorlopig op in een 5-tal groepen.  De volgende dagen zal moeten blijken of iedereen in de juiste groep skiet.
  8. Ik ga ook effe polshoogte nemen bij onze verpleegster. Het is aanschuiven aan haar wachtkamer.  Veel blauwe plekken.  Daarom zijn het ook smurfen.

Wie na al deze avonturen tijd acht om de verse lakens op te zoeken mag dat al doen.  Een deugddoende nachtrust is welgekomen.  Ik wens het jullie alvast ook toe.

PS: zoals steeds verwelkomen we graag jullie commentaren, observaties en aanmoedigingen.  Dat kan via onze webstek www.sneeuwklassen-haasrode.be/gastenboek.  Let wel; al wat je wenst te kundig te maken wordt eerst door onze commissaris ethische affaires op geschiktheid voor publicatie afgecheckt.

Please follow and like us: