Maandag 11 maart

Maandagavond 11 maart

We zijn volledig!  Op een tempo waarmee onze NMBS jaloers zou op worden, vervoegden moni´s Griet en Noël omstreeks 02u30 vannacht ons team.  De afstand Zinal – Mauterndorf, toch zo´n 800km,  werd finaal geklaard in meer dan 13u.  Je zou dan verwachten dat, net zoals sommige van onze begeleiders, ze niet al te fris ogend aan het ontbijtbuffet zouden verschijnen.  Niets hiervan.  Dus; respect.

Onze maîtres d´hotel zitten vanmorgen met logistieke problemen; hun uitstaltafel is ruim te klein.  Niet verwonderlijk want er dient ook een lunchpakket gemaakt te worden.  Vandaag gaan we immers de pistes onveilig maken tot 14u.  We krijgen terloops nog vlug mee dat Jasper de winnaar was van de architectuurwedstrijd gisteren.  Deden in respectievelijke volgorde met meer dan verdienstelijke pogingen: Mattiz, Chloé, Feliz en Viktor.  De andere inzendingen hoopten dat minimalisme als kunststrekking voldoende was om in de prijzen te vallen.  Helaas.

Op het afgesproken tijdstip worden we door big John terug afgeleverd aan Haus Wendy.  Veel tijd om te dralen en lanterfanten krijgen we niet want er staat onze de uitdagende Mauterndorf Feet op het programma.  Vlug nog een warme wafel achter de kiezen slaan om dan met onze kamersmurfen wandelen gestuurd te worden met een opdrachtenbundel en 50 Eurocent.  Bij vertrek is het ons volslagen onduidelijk waarvoor deze cent dient.  Later vlooien we uit dat we in een soort kleine serre, mits het vormen van een 15-delige cijfercode op een vreemd uitziend toestel, plotseling meester Gunter aan de andere kant van de lijn krijgen.  Ik kan iedereen nu al gerust stellen; iedereen werd gechipt zodat we hun progressie vanuit ons zenuwcentrum konden opvolgen.  En zowaar hoera alle groepen legden het parcours succesvol af.  Het team Schnitzels haalden het met minimale voorsprong.  Morgen volgt de uitreiking van de prijs.

De fingerfood-trein van chef Gert, ´Bob´ en Jos bracht ons – hou u vast – een soepje en rauwkost (bloemkool, wortel en snoeptomaatjes) als apero gevolgd door een mix van loempia, nuggets, chickenwings, yakitori en frietjes.  Zij vonden dat een ijscrème ook niet mocht ontbreken

De Mr Proper-prijs ging vandaag naar de kamer van de Leukste Kinderen.  Wat eergisteren begon met een klein zakje met verloren spullen groeide vandaag uit tot een overvolle grote vuilniszak.  We maakten de kinderen duidelijk dat we niet van plan waren zulk gedrag nog langer te tolereren. Een gewaarschuwde smurf is er twee waard.

We trekken ons schoonste kostuum en blitste kleed aan.  We moeten er immers als big-spenders uitzien.  Vanavond toveren we Haus Wendy om tot Little Las Vegas. Gokken voor grof geld wordt oogluikend toegestaan. Immers als we de begeleiders voldoende geld kunnen ontfutselen, dan kunnen we met de winst aankopen doen in de grote winkel van veilingmeester Gunter.  De topprijs, de Crapping Dogs planner, ging onder de hamer voor 180 Smurfcenten.  Ondertussen stond de kleine wijzer al een stuk voorbij 21u.  Tijd om onder de wol te kruipen en te dromen van nieuwe avonturen.

We wensen jullie een even spannende nacht toe maar vergeet eerst niet jullie grijze en groene bak aan ´t straat te zetten.

The Fabulous Fourteen

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us: