Dinsdag 12 maart

Dinsdagavond 12 maart

 

Goedenavond met z´n allen,

Mauterndorf in de sneeuw, het lijkt ons dit jaar niet gegund.  De weersgoden doen wel een voorzichtige poging met hier en daar een verdwaalde vlok.  Als ik mijn blik op de Fanningberg richt, dan lijkt het er op dat onze smurfjes daar wel van verse sneeuw zullen kunnen proeven. Volgens locals biedt dit gebied een mooie mix van blauwe, rode en een enkele zwarte piste.  We verkennen dit gebied dus voor de eerste keer.  Een ultra lange ski-dag van 9-16u zal het worden.

De eerste heimweetraantjes werden ondertussen al geplengd.  We tonen hiervoor begrip en proberen te ondersteunen waar het kan.  Zonet bracht onze postmeester de eerste lading kaartjes naar de postbus.  Ik hoop dat ze jullie deze week nog bereiken.  Want, eerlijk, hier in dit dal gaat ´den vooruitgang´ naar onze normen eerder traag.  Cash is King!  Internet is hier echter al wel doorgedrongen.  Sportwedstrijden op het thuisfront volgen; we hebben er wel geen tijd voor.  Gelukkig brengt de Fille redding met een XXL-versie van sportuitslagen.

Vandaag brengen onze moni´s verslag uit.  Een ongekuiste versie van hun belevenissen:

Pieter schreef me:

De groene groep beginners hebben vandaag hun eerste zetellift leren nemen.  Het waren meer dan 9 kilometers op blauwe en een klein beetje rode pistes.  De grenzen verleggen met af en toe eens vallen in de verse, zachte sneeuw zonder al te veel pijntjes.                                                  Groetjes van Erhan, Willem, Tim, Senne, Thibo, Niels, Ben en Brais

Kris rapporteerde:

Vandaag stond Fanningberg op onze planning.  Na een korte uitleg waren we klaar voor         ons nieuw avontuur op de zetellift.  Eenmaal boven wachtte er een prachtig skigebied op ons met tal van blauwe en rode pistes.  Ook deze hebben we met vallen en opstaan afgevinkt met de smile op ons gezicht.  Moe maar voldaan hebben we onze dag afgesloten met een kleine 10km op onze teller.  Lang leve sneeuwklassen wensen jullie de rode skiertjes Lou, Wout DC, Milan, Lotte, Charlotte, Margaux, Chloé, Anouk en Romy

Roeckie zei me:

Team fluo oranje heeft vandaag genoten van Fanninberg … ondanks de wind & sneeuwval was het super … we danken de weergoden voor de krakende sneeuw onder onze voeten … we hebben veel pistes & kilometers in de benen.  Verschillende groepsleden hebben enkele skigrenzen verlegd.  Anderen genoten van ´spielerei´aan de rand van de piste.  De valbeurten vandaag overtroffen die van de 2 vorige skidagen tesamen.  Laurens, Helena, Laut, Wout DB, Marcus, Mattiz, Noemie, Jasper, Laura, Jeremi, Sienna, Thomas en Jaan

Griet wist me te vertellen:

Ook de blauwe groep sloot aan op de zetellift.  Sommige hadden kriebels maar eenmaal boven kwamen ze mooi in slang naar beneden.  Echt plezierig werd het wanneer wij over de boebels konden skiën.  Dag van Nora, Vince, Kaat, Elisabeth, Jonas, Kobe, Marrit en Nona

Noël tenslotte bracht me dit nieuws;

Wat een fijne en leuke pistes.  We genoten er ten zeerste van.  Een pauze hadden we niet nodig!?!?  De zijkanten van de pistes (buiten piste) vonden we extra fijn en super.  We waren niet moe en een lange middagpauze was zelfs niet nodig.  Het was puur genieten in onze groep met Tuur, Feliz, Finn, Viktor, Ramses, Mona, Omar, Annabel, Fenne, Giulia, Frie en Wiebe.

 

Het was al 16u30 al we aan Haus Wendy toekwamen.  De meester sommeerde ons om te douchen, ons dagboek aan te vullen of een briefje/kaartje te schrijven naar onze familie.  Juf Cindy en Bart kwamen afscheid nemen.

Om 18u werden onze hongerige magen gevuld met patatjes, boontjes en balletjes in tomatensaus.  Vanzelfsprekend zorgde ons keukenteam voor aangepaste voeding voor wie dat wenste.

Chocomel en Cécémel waren opnieuw van de partij om de Bozo´s te belonen met de Mr Properprijs.  Waren die verrast zeg.  Ook de laureaten van het dorpspel werden niet vergeten.

Na een korte fakkeltocht bedachten we onze smurfjes met een klassieke uitsmijter: het verhaal van de Upior.  Zelden kregen we de kinderen zo stil.  Hopelijk volgen er nu geen nare dromen?!

We mogen het van jullie ook hopen.

Tot morgen

The Fabulous Fourteen

 

 

 

Please follow and like us: