Woensdag 13 maart

Woensdagavond 13 maart

 

Dag iedereen,

Dag 5, wat vliegt de tijd snel!  Vanmorgen werden we om 7u gewekt door Claudia, de voluptueuze poetsvrouw met een hoek af.  Dat was alweer effe verschieten.

Om 7u30 schuiven we aan voor het ontbijt.  De nieuwigheid van de dag is de kaiserschmarren maar dan zonder rozijnen.  Wederom moeten we een lunchpakket maken want we skiën vandaag tot 14u.  Zonder dralen zakken we daarna af naar Tamsweg.  In dit naburig gelegen stadje zullen we ons kunnen uitleven in het plaatselijk zwembad.  Misschien een unieke kans voor sommige smurfen om zich van hun steeds manifester wordende lijfgeur te ontdoen?  Qua persoonlijke hygiëne geef ik graag mee dat dankzij de gulle sponsoring van het sneeuwschoolcomité onze smurfen hun poep kunnen afvegen met toiletpapier van topkwaliteit.  Van hieruit breng ik dan ook graag hulde aan dit team enthousiastelingen.  Terloops; hebben jullie je agenda al geblokkeerd op zaterdag 3 mei?  Die avond gaat de sneeuwklassenfilm in première.  Scenarist, regisseur en monteur meester Marc zal weer weten wat doen.  En reserveer tegelijkertijd ook al maar het weekend van 22 en 23 juni voor de 20e editie van de Vlaamse kermis.

Het is tot hun grote tevredenheid dat Chocomel en Cécémel elke dag mogen vaststellen dat de orde in de kamers van hoog niveau zijn.  Zoals eerder aangegeven maken de details soms het verschil.  Een snoepje, een bakje water voor Azraël, een briefje… het kan het verschil maken tussen winst of verlies.  Zo vonden we vandaag in de kamer van de Leukste Kinderen volgend poëtische bedenking:

´Je ziet hier hoedjes maar geen ondergoedjes.  Onze gordijnen zijn mooi open en de spinnen gaan lopen.  Als Azraël zijn bakje water heeft opgedronken kan hij er in pissen, maar hij mag wel niet missen.  Nu moeten we echt wel gaan, zo snel als een banaan.  Bedankt om onze kamer te inspecteren, we gaan jullie zeker respecteren´.  Zeg nu zelf!  Jammer genoeg was het niet voldoende om de Smurfjes van de Mr Properprijs te houden.

Het is nu al de 6e dag dat collega Kris zonder enig nieuws is van zijn wederhelft.  Kristin is zoals jullie trouwe lezers ondertussen weten eenzaam achtergebleven aan de haard.  Al zal ze vermoedelijk daar niet veel geweest zijn?  Het spreekwoord zegt ´Gedeelde smart is halve smart´ wat ons ertoe aanzette om Kris te verrassen met een lied ´Geef mij een teken van leven´.  En het lukte!

Na de tomatensoep met balletjes, voor ons klaargemaakt door Bon Hap´Art, volgde het koninginnenhapje met kroketjes.

De uitsmijter vanavond was de quiz.  Traditiegetrouw mogen een allegaartje begeleiders daaraan deelnemen.  De kennis die zij alweer etaleerden wekte zeer grote argwaan op bij jullie kinderen en de jury.  Het bleek voor het zoveelste jaar op rij terecht.  De beul van dienst was Kristin die de quiz online volgde en meteen melde dat Kris alle antwoorden al wist.  Met schaamrood dropen de zelf uitgeroepen ´Einsteintjes´ af.  Vier rondes, één schiftingsvraag en één werpproef later werden een slanke versie van de Mofo´s en de Brilsnuffers uitgeroepen als winnaars.

Voor de smurfen is het bedtijd.  Wij, de begeleiders zetten zich nog even samen om de planning voor morgen te bespreken, verslag te schrijven en foto´s op de blog te zetten.   Ook wij zijn moe maar tijdig in bed gaan zal voor enkele die-hards weer niet lukken.  En toch, elke morgen staan ze weer paraat om jullie kinderen de tijd van hun leven te geven.

Hou jullie goed en tot morgen

The Fabulous Fourteen

 

 

Please follow and like us: